Svar: Selvstændighedsalder?
Kære Mette
Det bedste man kan gøre for at hjælpe så lille en dreng som I har, er ofte at aflede. Det vil sige, flytte ham, give ham noget andet at interessere sig for, noget andet at gå op i.
Det kan, som du skriver, ofte være at tage ham på armen og gå lidt rundt med ham, lade ham kigge på ting, snakke lidt om noget forskelligt I kigger på. Det kan også nogle gange være at lægge ham på puslebordet, tage bleen af ham, snakke lidt med ham, lade ham lege lidt med cremetuben osv. Puslebordet kender han og er han tryg ved, så at blive lagt der kan være rigtig dejligt - også selvom han andre gange kan protestere højlydt over netop at blive lagt der...
At sætte ham i barnevognen, trille en tur, lade ham kigge på verden, mærke vinden i ansigtet osv. er rigtig godt.
Giv ham også noget at spise, sæt ham i den høje stol, giv ham en lille rosinpakke, som han selv kan pille rosinerne ud af (husk max 50g rosiner om ugen). Eller giv ham rigtig mad, nogle gange når børn ...
... virker umulige, så er det fordi deres blodsukker er lavt og humøret stiger gevaldigt, når de har spise en portion havregrød eller andet godt og mættende.
Afled ham med legetøj, motiver ham til at interessere sig for noget andet. Inviter ham med, - "kom skat, kommer du ikke og leger med bilen sammen med mor, bbrr brrr siger den" osv.
Eller afled ham ved at lave sjov, så han begynder at grine :) Hvis han smidder med sutten, kan du også tage sutten og begynde at smide lidt med den, lave sjov med den, så han opfatter situationen som skæg og bliver afledt netop ved at bruge lidt humor.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og atter andre gange skal du sætter dig med ham, bare holde om ham, vugge ham, lade ham mærke dig, næsten bruge din krop som et stort tæppe du slynger omkring ham, så han føler sig helt omsluttet af dig og så stille og roligt i dybt toneleje sige "sååå skat, sååå, såååå" og på den måde få ham helt til ro igen :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Fedtcreme - fedtprocent
Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.