Annonce

Annonce

Brev:

Selvstændighedsalder?


6. december 2010

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Selvstændighedsalder?

Hej Helen,

S. er vist begyndt at komme i selvstændighedsalderen. Han kan blive vældig vred og skriger højt og længe, nogle gange uden at vi egentlig er klar over, hvad der har udløst det. Jeg ved, at det er fortvivlelsanfald, og at han ikke selv er herre over det, men vi er meget i tvivl om, hvordan vi skal forholde os til det.

Nogle gange kan det hjælpe med sutten, men andre gange er han så vred at han bare kaster med den og alt andet. Nogle gange bliver han vred på et splitsekund, andre gange bygger han det nærmest op. Starter med at "brokke sig", og selvom jeg ret hurtigt tager ham op og trøster, han jeg pludselig have en skrigende og grædende dreng i favnen.

Vi kan ikke rigtigt nå ham, vi trøster, han sparker og skriger, vi lader ham ligge på gulvet, mens vi sidder ved siden af og siger "såååå, rooolig...". Vi gør hvad vi kan for at være rolige og rumme ham, men når han bliver ved længe uden at ...


Annonce

... han kan trøstes, eller hvis han endelig falder til ro og så begynder igen kort tid efter, kan jeg mærke at hvert fald min tålmodighed er ved at slippe op. Min mand strækker sig meget længere end mig.

Det går bedst med at få ham til at falde til ro, hvis vi får rundt med ham og taler beroligende. Han er dog en tung dreng på 10 kg. så det kan min ryg ikke holde til. Jeg må sætte mig ned, men så begynder han med fornyet kraft.

Vi forsøger at sætte grænser for ham, og langt hen ad vejen virker det også nogenlunde. Men når han flipper sådan ud, får vi mest lyst til at føje ham for at få ham til at tage den med ro. Det synes vi dog ikke er løsningen i længden, og vi vil helst ikke have sådan en lille tyran, som ingen mennesker kan holde ud at være sammen med.

Hvordan bør vi bedst muligt tackle sådanne situationer? Så de går over så hurtigt som muligt, og vi tager hensyn til ham og os?

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annonce