Brev:
Søvn-cirkus
Hej Helen,
Endnu et spørgsmål fra mig vedr. søvn.
S. vågner en del gange hver nat, 5-8 gange. Jeg plejer altid at ændre hans stilling og give ham hans bamse, som han er meget glad for, før jeg giver ham sutten, men det er som regel det eneste, der kan få ham til at falde til ro og holde op med at græde. Det hjælper ikke at tage ham op, hvis ikke han får sutten. 1 ud af 50 gange kan jeg nøjes med stillingsændingen. Inden for de seneste uger er han endt inde i smørhullet ind i vores seng hver nat, enten fordi at jeg ikke har kunnet trøste ham, eller fordi jeg ikke orker at rende frem og tilbage.
Han har altid sovet i sin egen seng på sit eget værelse. Det har ikke givet problemer før nu. Indtil han blev omkring 10 mdr. har han også selv kunnet falde i søvn om aftenen. Det gør han ikke længere. Vi er som jeg tidligere har skrevet til dig nødt til at sidde hos ham til han sover. Tidligere har det taget ham ca. 10 min. at falde i søvn, nu 30-45 min. Vi har aldrig før nu været nødt til at tage ham ind i vores seng i løbet af natten. I perioder har han kunnet sove hele natten og kun været vågen 1-2 gange.
Jeg føler, at de her søvnproblemer er ved at tage overhånd, og jeg ved ikke hvordan ...
... det er startet, eller hvad vi har gjort/gør forkert.
Jeg kan mærke at jeg begynder at få sværere ved at falde i søvn, når jeg har været inde ved ham, fordi jeg ubevidst tænker på hvornår han mon vågner igen. Det har jeg været ude i før, og det kostede mig alt for meget søvn + tilsvarende kort lunte om dagen. Det vil jeg helst undgå!
Jeg kan ikke finde ud af hvad løsningen er. Det virker som om at S. sover bedre sammen med os. Han vågner hvert fald ikke så meget, efter at han er kommet ind i vores seng. Vi har prøvet at stille hans seng ind i soveværelset. Det gør ingen forskel. Kun at han sover mellem os.
Det er ikke pga. sult at han vågner.
Jeg prøver at følge din plan med to lure. En kort formiddagslur fra 9.45-10.45, men han er stadig ikke parat til eftermiddagsluren før kl. 14.30 tidligst. Nogle gange lader vi ham nøjes med en middagslur, hvis han virker oplagt til det. Jeg synes ikke, at det gør nogen forskel på hans nattesøvn, hvor meget eller hvordan han sover om dagen.
Har du nogle ideer til, hvordan vi kan få en bedre nattesøvn?
Jeg må indrømme, at jeg (måske naivt) troede at han ville sove noget bedre end han gør, nu hvor han er blevet 1 år.
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.