Brev:
Søvn-cirkus
Hej Helen,
Endnu et spørgsmål fra mig vedr. søvn.
S. vågner en del gange hver nat, 5-8 gange. Jeg plejer altid at ændre hans stilling og give ham hans bamse, som han er meget glad for, før jeg giver ham sutten, men det er som regel det eneste, der kan få ham til at falde til ro og holde op med at græde. Det hjælper ikke at tage ham op, hvis ikke han får sutten. 1 ud af 50 gange kan jeg nøjes med stillingsændingen. Inden for de seneste uger er han endt inde i smørhullet ind i vores seng hver nat, enten fordi at jeg ikke har kunnet trøste ham, eller fordi jeg ikke orker at rende frem og tilbage.
Han har altid sovet i sin egen seng på sit eget værelse. Det har ikke givet problemer før nu. Indtil han blev omkring 10 mdr. har han også selv kunnet falde i søvn om aftenen. Det gør han ikke længere. Vi er som jeg tidligere har skrevet til dig nødt til at sidde hos ham til han sover. Tidligere har det taget ham ca. 10 min. at falde i søvn, nu 30-45 min. Vi har aldrig før nu været nødt til at tage ham ind i vores seng i løbet af natten. I perioder har han kunnet sove hele natten og kun været vågen 1-2 gange.
Jeg føler, at de her søvnproblemer er ved at tage overhånd, og jeg ved ikke hvordan ...
... det er startet, eller hvad vi har gjort/gør forkert.
Jeg kan mærke at jeg begynder at få sværere ved at falde i søvn, når jeg har været inde ved ham, fordi jeg ubevidst tænker på hvornår han mon vågner igen. Det har jeg været ude i før, og det kostede mig alt for meget søvn + tilsvarende kort lunte om dagen. Det vil jeg helst undgå!
Jeg kan ikke finde ud af hvad løsningen er. Det virker som om at S. sover bedre sammen med os. Han vågner hvert fald ikke så meget, efter at han er kommet ind i vores seng. Vi har prøvet at stille hans seng ind i soveværelset. Det gør ingen forskel. Kun at han sover mellem os.
Det er ikke pga. sult at han vågner.
Jeg prøver at følge din plan med to lure. En kort formiddagslur fra 9.45-10.45, men han er stadig ikke parat til eftermiddagsluren før kl. 14.30 tidligst. Nogle gange lader vi ham nøjes med en middagslur, hvis han virker oplagt til det. Jeg synes ikke, at det gør nogen forskel på hans nattesøvn, hvor meget eller hvordan han sover om dagen.
Har du nogle ideer til, hvordan vi kan få en bedre nattesøvn?
Jeg må indrømme, at jeg (måske naivt) troede at han ville sove noget bedre end han gør, nu hvor han er blevet 1 år.
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.