Annonce

Annonce

Svar: Skift af vuggestue - 13 mdr.


5. december 2010

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Nina

Jeg må indrømme, at det ikke lyder så godt det du fortæller om din drengs institution. Sammenlægninger, personale der skal lære hinanden at kende, ny leder, nye funktioner osv. er naturligvis udfordrende og kan give turbulens, men stadig skal fagligheden jo være i orden og hvis lederen selv giver udtryk for ikke at have tillid til personalet, ja så lyder det ikke godt.

Det er altid noget at jeres dreng virker glad nok for at være der og affinder sig med tingene, som de er lige nu. Men det er naturligvis også vigtigt at I som forældre føler jer i trygge hænder og har tillid til, at når I afleverer jeres barn der, så er det hos nogen som passer rigtig godt på ham, som ved hvordan og som er glade for deres arbejde og for jeres dreng.

Jeg synes det lyder fornuftigt at undersøge, hvad muligheder der i øvrigt er, hvor I bor. I kan ringe til de forskellige institutioner og spørge hvornår det mon passer dem at I kommer forbi. Nogle steder vil de måske sige, at I bare kan komme, andre steder, vil de måske helst have at I kommer, når børnene er ude at lege, når de sover eller andet og det skal man naturligvis tage hensyn til. Men bare det, at de har en holdning til hvornår man kan komme på besøg, er jo et godt tegn - så er der i hvert fald nogle overvejelser der :)

Man kan få mange indtryk ved at besøge institutioner, se stuerne, tale med pædagogerne, opleve børnene. Så gør det endelig, når I har mulighed for det.

Med hensyn til hvilke institutioner der er bedst, så tal med mødregruppen, prøv at spørge i legestue, måske møder du ...


Annonce

... andre mødre på biblioteket eller lignende. Spørg hvor de har deres børn og hvordan de synes om stedet.

Spørg også din sundhedsplejerske, hun hører som regel også fra familier hvordan institutionerne er og de fleste sundhedsplejersker er også tilknyttet institutioner som konsulent. Det betyder at pædagogerne f.eks. kan ringe til sundhedsplejersken og tale med hende om sundhedsfaglige problemstillinger.

Det er altid svært at flytte børn - man ved hvad man har, men ved ikke hvad man får og som udgangspunkt skal man jo også gå ud fra at alle institutioner er i orden. Men der jo problemer nogle steder og trives man som familie ikke - og det gør man jo ikke, når man kan mærke at ens barn er ked af det - ja så er det naturligvis nødvendigt at handle. I første omgang tale med personalet, tale med lederen, forsøge at finde en løsning og kan man ikke dette, bliver tingene ikke bedre, så må man flytte sit barn. Det er jo i sidste ende vigtigst at barnet trives og skifter man til noget der er bedre, så vil skiftet ofte heller ikke føles særlig slemt ...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Alternativet kan jo være en dagplejer og så satse på at få en som er sød, omsorgsfuld, nærværende og måske finde et sted, hvor jeres dreng så kan være til han skal i børnehave ... Det kan have fordele, men det kan også have ulemper at være i dagpleje. Igen findes der jo også gode og mindre gode dagplejere og deres uddannelsesniveau, engagement osv. kan jo også variere en del ...

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :) Glæder mig til at høre, hvad I finder ud af.

Rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce