Svar: Problemer med skemad - 6 mdr.
Kære Lone
Du kan begynde med grøntsagsmos og du kan begynde med grød. Der er ingen regler for hvilken rækkefølge det skal være.
Undgå alt for mange forskellige smagsvarianter. Begynd med en type grød/mos og hold dig til den samme i en periode. Når han begynder at kunne lide dette kan du tilføre lidt nyt, evt. i form af frugt tilsat den samme grød eller en ny grøntsag tilsat mosen. Tilbyd ham små mængder af gangen.
I begyndelsen er det svært for ham at styre mundbevægelserne. Det kræver øvelse at holde maden inde i munden, få det ført over bag i munden og synke. Derfor vil der ofte komme noget ud igen. Det betyder ikke at han ikke kan lide det eller ikke vil have mere. Du kan derfor forsøge igen. Hvis han derimod vender hoveder væk eller kniber munden sammen, skal du endelig ikke presse ...
... ham.
Mange børn kan godt lide at gnave på brød og lignenede, som er lidt hårdt. Ofte fordi de derved kan massere på gummerne, som er ømme, når der er tænder på vej. Du skal udnytte, at han er glad for at tygge på mad og også udnytte madvarerne. Lav derfor frugtmos af det frugt han godt kan lide at tygge i og giv ham f.eks. en gulerod (kold), som han kan sidde med. Når han kender smagen, vil du måske bedre kunne få ham til at spise.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De fleste børn er bedst til at spise tynd grød i starten, fordi de kan slubre det i sig, som mælk (Vælling). Men andre børn har det fint med at konsistensen er tykkere og kan bedre finde ud af at styre det i munden. I må prøve jer frem og finde ud af, hvilken konsistens der er den bedste for jer.
Jeg kan se at du bor langt fra de danske breddegrader. Du er velkommen til at skrive igen.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.