Brev:
Vågner hyppigt og græder
Kære Helen,
Så har jeg endnu et spørgsmål vedrørende søvn hos min ene søn på 5 måneder.
Han bliver nu puttet hver aften kl. 19.30 hvor han er tydeligt træt. Han får nattøj, ren ble, lidt massage og så en aftenflaske. Herefter lægges han i seng mens han stadig er vågen ( men ofte meget døsig) og falder langt de fleste aftener helt uproblematisk i søvn.
Efter 45 minutter vågner han og græder - kan læse i din bog at det skyldes at der skiftes søvnfase - men kan relativt let bringes til ro uden at tage ham op. Herefter starter problemerne - nogle aftener vågner han ca. hver halve time frem til 24-01 tiden og græder.
Det virker ikke som om han er helt vågen hver gang - har ofte lukkede øjne og kaster hovedet fra side til side. Nogle gange har han tabt sutten, men det er langt fra hver gang. Jeg får ham ofte til ro uden at tage ham op - han virker ofte ikke tilfreds med at blive taget op så det prøver jeg at undgå.
Det er ganske opslidende at være på hver halve time hver aften til 24-01-tiden og jeg spekulerer meget på hvad årsagen kan være. Det sker ikke hver aften, men alle aftener er han urolig i søvnen og vågner med kortere eller længere mellemrum. Vi har prøvet med mad men det hjælper sjældent - og han tager meget lidt.
Helt generelt er han svær ...
... at få til at spise sin mælk, som jeg ofte "lister" i ham når han er meget tæt på at sove. Helt generelt giver jeg ham ofte mælk før lur - ikke fordi jeg ikke kan få ham til at sove uden, men han spiser bedst når han er døsig.
Vores dagsrytme:
7.30 Vi står op - grød ca. 1/2 dl. Giver ham nogle gange lidt flaske inden (i sengen) for at sikre han får bare lidt mælk på dette tidspunkt, men det bliver ofte kun til 30-40 ml.
ca. 9.30 Puttes til lur og tilbydes mælk - drikker ca. 60 ml. Sover ofte kun 45 min - men lulles enten videre i endnu 45 min eller puttes igen efter 1/2 -1 times oppetid da han bliver pylret.
ca. 12.30 Flaske - spiser ca. 150 ml
ca. 13 - 15 Dagens 2.lur af ca. 1,5 times varighed
ca. 16 flaske - spiser ca. 120 ml
ca. 17 Grøntsagsmos. Jeg har valgt at give ham flaske før mos da han ellers ikke drikker noget mælk. Spiser ca. 1/2 dl og vand af kop.
Ca. 17.30 Powernap nogle aftener afhængig af hvornår sidste lur er afsluttet. Vågner altid efter max 1/2 time.
ca. 19.15 Flaske ca 150 ml.
ca. 01 Flaske ca. 140 ml
Sover herefter til 05 (skal dog have sut 1-3 gange) hvor han bliver noget urolig og skal have sut ofte, indtil han ved 06-tiden kommer over til os og sover videre.
Har du nogle bud på hvad vi kan gøre?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...