Svar: Babysvømning og eksem
Kære førstegangsforældre
Tak for jeres brev, jeres pæne ord til mig og velkommen til :)
Det lyder rigtig godt at I har fået henvisning til hudlæge, med henblik på at få vurderet om jeres datter har børneeksem og hvordan I så skal forholde jer til dette.
Børn må gerne gå til babysvømning eller bade i klorvand, selvom de har børneeksem. Det man skal være opmærksomme på er, at klor udtørre huden og det kræver derfor lidt ekstra omhyggelighed med at få barnets hud gjort fugtig med creme.
Det kan være en god idé at smøre jeres datters hud med en fed fugtighedscreme, inden hun skal i vandet, fordi kloren så ikke vil irritere hendes hud helt så meget. Hun kan evt. blive smurt hjemmefra om morgenen, så cremen når at trække godt ind i hendes hud og så det hele ikke havner i vandet ... og hvis hendes hud suger godt, så er det også helt fint at smøre huden med fugtighedscreme efter brusebadet og inden svømmetøjet kommer på.
Det vil også være rigtig godt at du smører hende ind igen, når hun kommer op af badet, har været i bad og fået klorvandet skyllet af.
Det handler om at hjælpe hendes hud til bedre at holde på fugtigheden og når hun smøres ind lige efter badet, så er cremen med til at holde på den fugtighed, som huden har opsuget under badet.
Det er vigtigt at I får skyllet sæbe grundigt af ...
... hende og at hun generelt ikke bades længe af gangen. Kortvarige karbade har ofte en god effekt på børn med børneeksem, hvis de smøres med creme umiddelbart efter badet.
Creme vil være at foretrække fremfor badeolie.
Med hensyn til hendes vægt og evt. forbrænding af at være i svømmehallen, så er det en god idé at hun får mælk inden I går i vandet og får mælk igen, når I kommer op. På den måde har hun noget at forbrænde af.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det gør det naturligvis lidt sværere for hende at holde mælken i maven, hvis hun har fået meget mælk lige inden, og risikoen for at hun gylper i badet er naturligvis til stede. Men hvis du ammer hende i forbindelse med omklædning, og herefter bader hende, smører hende i creme og så går i vandet, så går der alligevel lidt tid og hun har en chance for at fordøje mælken bedre og dermed gylpe mindre.
Uheld skal der være plads til, det kan ikke undgås at børn nogle gange kommer til at gylpe lidt eller måske prutte lidt i vandet - derfor skal de også have specielt badetøj på, så det ikke kommer ud i vandet og så man kan nå at komme op og få barnet skiftet og rengjort, uden at vandet forurenes.
Der er så mange gode ting ved at gå til babysvømning, at det må opveje lidt af de andre ting, man kan være urolig omkring :)
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med hende:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.