Annonce

Annonce

Svar: Anden gangs fødende


16. november 2010

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Lea

Som udgangspunkt vil læger og jordemødre se på hvordan din nuværende graviditet og fødsel forløber. Hvis det hele er forløbet normalt og uden problemer, hvis du har det godt og det nyfødte barn har det godt og er sund og rask, så vil du sandsynligvis skulle føde ambulant. Det vil sige, at du bliver udskrevet direkte fra fødegangen ca. 4 timer efter fødslen.

Sker dette, vil du dagen efter fødslen tale med en jordemoder og hvis du har behov for det, vil hun tilbyde jer at I enten kan komme på besøg på afdelingen eller I kan få et hjemmebesøg - inden sundhedsplejersken kommer første gang.

Hvis du er meget urolig for din fødsel denne gang, hvis du har brug for ekstra støtte til at få amningen til at køre eller andet, så skal du naturligvis give udtryk for dette allerede nu. Det vil være helt relevant at du taler med din jordemoder omkring dine ønsker og hvordan I så kan planlægge jer ud af dette. Du er nødt til at være åben og ærlig og sige hvordan du har det - så kan det også blive skrevet i din journal og ...


Annonce

... så man kan tage de hensyn der er behov for, når du føder næste gang :)

Det vil være anderledes for dig at føde normalt, - det er naturligt noget andet end at føde ved kejsersnit. Selvom det gør ondt at føde og selvom du kan briste i mellemgulvet i forbindelse med fødslen og derfor naturligt vil være noget øm i underlivet efter en vaginal fødsel, så vil de fleste der føder vaginalt være betydeligt mere mobile og selvhjulpne end de mødre der føder ved kejsersnit. Især når man har fået lavet akut kejsersnit som du har prøvet.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Derfor kan du ikke sammenligne din første fødsel med den næste, for det vil være to vidt forskellige forløb og du vil sandsynligvis have det noget bedre denne gang. Måske vil du ligefrem gerne hjem, når du har født og kan slet ikke selv se grund til at være indlagt ... :)

Viser det sig så at du har brug for at være indlagt et par dage, så er det naturligvis også helt okay - men tal med din jordemoder om det, så du er helt tryg ved situationen og ved de muligheder der er.

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Børnevaccinationsprogram

I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:

3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1

5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2

12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3

15 mdr.: MFR 1

4 år.: MFR 2

5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce