Svar: Anden gangs fødende
Kære Lea
Som udgangspunkt vil læger og jordemødre se på hvordan din nuværende graviditet og fødsel forløber. Hvis det hele er forløbet normalt og uden problemer, hvis du har det godt og det nyfødte barn har det godt og er sund og rask, så vil du sandsynligvis skulle føde ambulant. Det vil sige, at du bliver udskrevet direkte fra fødegangen ca. 4 timer efter fødslen.
Sker dette, vil du dagen efter fødslen tale med en jordemoder og hvis du har behov for det, vil hun tilbyde jer at I enten kan komme på besøg på afdelingen eller I kan få et hjemmebesøg - inden sundhedsplejersken kommer første gang.
Hvis du er meget urolig for din fødsel denne gang, hvis du har brug for ekstra støtte til at få amningen til at køre eller andet, så skal du naturligvis give udtryk for dette allerede nu. Det vil være helt relevant at du taler med din jordemoder omkring dine ønsker og hvordan I så kan planlægge jer ud af dette. Du er nødt til at være åben og ærlig og sige hvordan du har det - så kan det også blive skrevet i din journal og ...
... så man kan tage de hensyn der er behov for, når du føder næste gang :)
Det vil være anderledes for dig at føde normalt, - det er naturligt noget andet end at føde ved kejsersnit. Selvom det gør ondt at føde og selvom du kan briste i mellemgulvet i forbindelse med fødslen og derfor naturligt vil være noget øm i underlivet efter en vaginal fødsel, så vil de fleste der føder vaginalt være betydeligt mere mobile og selvhjulpne end de mødre der føder ved kejsersnit. Især når man har fået lavet akut kejsersnit som du har prøvet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derfor kan du ikke sammenligne din første fødsel med den næste, for det vil være to vidt forskellige forløb og du vil sandsynligvis have det noget bedre denne gang. Måske vil du ligefrem gerne hjem, når du har født og kan slet ikke selv se grund til at være indlagt ... :)
Viser det sig så at du har brug for at være indlagt et par dage, så er det naturligvis også helt okay - men tal med din jordemoder om det, så du er helt tryg ved situationen og ved de muligheder der er.
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Negle
Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.
Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.
Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.