Svar: Højtlæsning
Kære Gitte
De fleste børn vil godt i 1-1½ års alderen kunne nyde at der bliver læst lidt højt for dem, når de skal sove. De fortår ikke hvad der bliver læst, men lytter til stemmen og melodien i stemmen og finder derved ro.
I 1½-2 års alderen vil det være rigtig dejligt for barnet at kigge i bøger. Man skal her tage udgangspunkt i noget der fanger barnets interesse. I starten er det godt at pege og tale om hvad der sker på billederne. Det kan være spændende at se billeder af ting som barnet kender fra hverdagen, bøger med fotografier af hverdagsting som f.eks. en kop, en kiks, en æske rosiner og en sut vil interessere børn i denne alder og det at læse handler mere om at genkende ting fra hverdagen i bogen.
I 2-3 års alderen begynder barnet at blive mere interesseret i at få læst op, men stadig ikke lange historier. Det ...
... skal være små historier med korte sætninger og igen noget som barnet kan relatere til. "Her er en bamse, han er brun" (billede af bamse og så er det næste side), "Bamse har en blå bil" (billede af bamses blå bil og så er det næste side), "Bamse har også en seng" (billede af sengen og så er det næste side ...). Historierne skal være korte og overskuelige, det nytter ikke noget at sidde og dvæle ved lange fortællinger.
I 3-4 års alderen nyder de fleste børn derimod at få læst mere rigtige bøger, bøger med flere små handlinger og igen gerne noget der handler om ting fra barnets hverdag. "Emilie får en lillesøster" eller "Emilies dag i børnehaven" ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Rigtig meget held og lykke, håber ovenstående hjælper videre på vej - det lyder som om at I læser bøger helt rigtigt i forhold til Emilies alder lige nu :)
God weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...