Brev:
Dum mor, gå væk mor
Hej Helen
Tak for gode råd vedr. lille Merle.
Nu har jeg et spørgsmål omkring vores datter Silje på 2 år og 8 mdr. Problemet er, når jge siger nej til hende, så bliver hun sur og siger "dum mor" og "gå væk mor". Jeg har været lidt i tvivl om hvrodan jeg skal reagere på hun kalder mig det skælsord, da jeg godt ved det kommer i hidsighed og vrede/fortvivelse over hun ikke må se mere fjernsyn osv. Men nu er det stort set hver gang jeg siger nej og nu synes jeg jeg bør reagere på det.
Jeg har sagt til hende stille og roligt, hun ikke må sige dum, - det bliver man ked af osv. Men det hjælper ikke. Skal jeg bare ignorere det eller skal hun have time out?
Et andet problem er hun slår mig i ansigtet og på armen hvis jeg siger nej. Det er selvfølgelig blevet værre, nu hvor lillesøster er kommet og hun gør det altid når jeg siger nej under en ...
... amning. Jeg bliver sur på hende og giver hende time out her, da jeg ikke vil have det. Det er taget til, og at sige stille og roligt til hende jeg ikke vil have det, har ikke hjulpet noget. Det gjorde jeg meget førhen, tog hendes hånd og sagde bestemt nej, du må ikke slå. Men nu kan jeg ikke nå at tage hendes hånd til hun skal slå, fordi jeg fx. ammer.
Jeg tror også der er jalousi i det her, men det var der også før Merle, det er bare blevet værre. Jeg tilbringer al min fritid fra Merle med Silje, putter hende hver aften. Hun har også dasket til Merle, men det har hun ikke gjort i mange uger. Hun snakker til hende, krammer hende, så det er fint.
Hvordan skal jeg forholde mig? Er det ok med time out her eller skal jeg ignorere det fuldstændig, - så får hun jo ingen reaktion? Skal jeg ignorere hun kalder mig og far skælsord?
Mange hilsner fra
Maiken
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.