Annonce

Annonce

Svar: Sover urolig om natten


9. november 2010

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev og velkommen til :)

Når jeg ser din plan for dagen og læser din beskrivelse af hvordan dagene foregår hos jer, så slår det mig, at din dreng altid får flaske i forlængelse af grød og mos. Det vil jeg foreslå dig at lave om på - jeg vil anbefale dig at du giver grød/mos, når han vågner af en lur og her vand af kop til at slukke tørsten - og så skal han have sin flaske inden han skal sove næste lur. Ved at lade 1-1½ time gå imellem skemad og flaske og lade mælken indgå som en naturlig del af det at skulle sove, så får du for det første sikret ham nok af begge dele, du får sikret at han bedre kan have netop begge dele i sig og du får også sikret ham en bedre og mere rolig søvn.

Da han er 6 måneder nu hvor jeg svarer dig, så vil jeg sende dig en plan for dagen, som den kan se ud til en dreng i denne alder. Planen er lavet ud fra dine angivne tider:

Tidlig morgen 04/05: Flaske og sover derved lidt videre, så han ikke vågner helt så tidligt og du bedre kan strække tiden før I står op. Det er en god idé i forhold til at få flyttet lidt på hans rytme hele dagen igennem.

Morgen 7: Havregrød eller øllebrød, vand af kop.

Flaske og puttes til morgen/formiddagslur ca kl. 8.30-9, sover her ca 1½ time.

Formiddag 10.30: Frugtmos, frisk frugt i hånden at sutte på selv, vand af kop.

Frokost 12: Grøntsagsmos og der begyndes med lidt kød eller fisk i mosen, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk og lignende at gumle på, vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur kl. ca 12.30-13 og sover her gerne 2 timer, måske 2½ ..

Eftermiddag 15.30-16: Flaske

Sover evt. ½ times powernap, men afhængig af hvor tidligt eller sent han er stået op og hvor meget han har sovet i løbet af formiddag og til middag, så begynder han måske nogle dage at kunne springe denne lur over.

Aften 17.30-18: Grøntsagsmos og igen begyndes med kød eller fisk i mosen, suppleres med ...


Annonce

... brødskorper eller andet at gumle på, vand af kop.

Flaske og puttes til natten kl 19-19.30 som nu.

Sen aften 23-24: Flaske, drømmemåltid og sover herefter uden flaske til næste morgen tidlig.

Som du kan se er planen lavet sådan, at han får skemad, når han vågner og mælk inden han skal sove igen og jeg vil anbefale dig at forsøge at finde en sådan rytme. Derudover får han flaske aften, sen aften og tidlig morgen og at sove igennem i denne alder er at sove 5-6 timer uden at få mælk - netop fordi han begynder med mere skemad om dagen og hans mælkebehov fortsat er meget stort, så er han nødt til at indtage en del mælk på ydertidspunkterne for at få nok.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der er ingen tvivl om at rytmen om dagen spiller ind på søvnen om natten - tingene hænger sammen og derfor kan det være en god idé at arbejde lidt på hvordan han spiser og sover dagen igennem. At adskille mad og mælk som beskrevet vil kunne give ham mere ro i maven og gøre at han sover bedre.

Derudover er det vigtigt at du lige nu passer på ikke automatisk at give ham sutten hele natten igennem for det kan gøre, at han bliver uhensigtsmæssig afhængig af denne. Det er fint at han får den, når han skal finde roen og falde i søvn, men når han taber den i løbet af natten, så skal du passe på, at han ikke pr automatik får den i munden. Det er vigtigt at du forsøger at hjælpe ham med stillingsskift, putter dynen omkring ham, kærtegner ham og hjælper ham videre i søvnen uden at få sut i munden hver gang.

Der sker meget med ham i denne alder, han drømmer mere, hans motoriske udvikling er rigtig god igang og han ligger ikke længere stille - heller ikke når han sover. Derfor får han lagt sig i stillinger som han ikke kan komme væk fra og han har brug for din hjælp til at finde ro om natten - men det må du som sagt prøve at hjælpe ham med, uden at give ham sut hver gang ...

Jeg håber at ovenstående plan og tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Menstruation - efter fødsel

Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.

Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce