Svar: Vil sove hos os
Kære M
Som udgangspunkt synes jeg et eller andet sted, at jeres dreng skal have lov til at komme ind til jer, mærke trygheden, at I er der for ham, falde til ro og så er det rigtig fint at I putter ham tilbage i egen seng igen, når pladsen bliver for trang.
Selvom det måske kan virke irriterende at I skal bære ham tilbage igen, så kan det faktisk godt have en effekt. Det gør nemlig at han begynder at opleve, at han falder i søvn i sin seng, men han vågner også i sin seng om morgenen og får dermed en erfaring med sig om netop at sove i sin seng hele natten.
Det kan faktisk godt tænkes at han ikke er rigtig vågen, når han kommer ind til jer, men at han mere eller mindre 'går i søvne'. Så han registrerer ikke nødvendigvis så meget og vil ikke nødvendigvis kunne huske det næste morgen.
Når det er sagt, så kan det naturligvis også handle om at børn i denne alder ofte begynder at blive lidt bange for små dyr og bange for mørke. Måske har han brug for en natlampe der giver dæmpet belysning hele natten igennem ...
Og så kan det naturligvis ...
... også være at han drømmer og har brug for at få bearbejde nogle af alle dagens oplevelser inden han puttes i seng. Det kan derfor være en god idé at tale med ham om hvad han har oplevet i løbet af dagen af både gode og mindre gode ting, for netop at få det bearbejdet lidt. Ingen af os kan sove med tankemylder :)
Måske vågner han fordi han skal tisse ... Selvom han måske ikke er helt klar til renlighed endnu og slet ikke om natten, så kan det faktisk også spille ind og på sigt, ville man så kunne følge ham på toilettet og så tilbage til egen seng igen. Det ville han sandsynligvis heller ikke kunne huske.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så jeg har altså lidt indtryk af at det meget vel kan være en naturlig motorisk natlig uro, som måske foregår mere eller mindre i søvne ... I har jo tidligere oplevet, at jeres dreng har rumsteret meget rundt om natten ...
Faktisk er det arveligt, så måske nogle af jer selv har gået i søvne, talt i søvn eller måske har haft mange mareridt som barn og så ligner han måske jer ...
Jeg håber I kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...