Brev:
Vil sove hos os
Kære Helen.
A er nu snart 3 år og vi har været så heldige at få plads til ham i en integreret institution, så han skal blive der indtil han skal i skole.
Da han blev født boede vi i en 1 værelses og havde store problemer med at han altid blev vækket blot vi ik forbi hans seng.
Da han blev 1 flyttede vi op i en dejlig 3 værelses og den første nat i den nye lejlighed var den første nat han sov igennem - 14 timer i stræk.
Han begyndste i institutionen var der ingen problemer men nu - 2 måneder senere - vågner han hver dag omkring midnat og græder. Uanset hvad vi prøver for at få ham til at falde til ro igen, ender det altid med at hans dyne, tæppe og pude bliver flyttet ind på vores soveværelse, hvor han kravler op og putter mellem os - og det om han så skal slæbe det hele selv.
Han er umulig at få til at falde til ro, uanset om vi begge to kommer ind på hans værelse og forsøger at få ham til at ...
... blive i sin seng. Vi har sågar forsøgt at jeg (jeg vejer ikke ret meget) ligger i hans seng med ham, men lige lidt hjælper det - han slæber sin dyne og tæppe ind i soveværelset og lægger sig. Han falder gerne i søvn omkring 20 minutter senere og så kan vi lægge ham tilbage i hans egen seng.
Vi er ret sikre på at det er en reaktion på den nye institution, men hvad kan vi gøre?
Vores routine om aftenen er:
Mellem 19 og 19:30 - Han kommer ind på værelset, bliver skiftet og får nattøj på. Medicinen gives (Salbuvent mod hoste), han får børstet tænder og noget at drikke. Der puttes, læses godnathistorie og synges godnatsang. Så siger vi godnat og slukker lyset.
Derefter ligger han vågen lidt men er altid faldet i søvn kl 21 når vi kigger ind til ham.
kl 23-23:30 vågner han igen, klynker og græder og tager sine ting og slæber dem ind til os.
Er der noget du kan anbefale at vi prøver?
Kærlig hilsen M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Optøning af spædbarnsmad
Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:
- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.
- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.
- Mad som har været...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.