Annonce

Annonce

Svar: Søvn - vågner konstant


7. november 2010

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Anne

Man kan godt have held til at lære barnet at sove en længere middagslur ved dagligt at gå en tur med barnevognen. netop det at din datter sover fint og godt, hvis hun er i bevægelse kan udnyttes og ved derfor at indføre en fast travetur, når hun skal sove middagslur, kan man være heldig at få hende til at sove længere.

Det handler om at få påvirket hendes indre ur, så hun stille og roligt begynder selv at få fornemmelse for behov for at sove og netop få påvirket hendes rytme til at sove en lidt længere lur midt på dagen. Du skal regne med at du skal forsøge at køre en helt fast rytme i 3 uger, før du kan begynde at fornemme en ændring af hendes indre ur, hendes cirkadiske rytme.

Det kan også være en god idé at du lægger dig med hende midt på dagen, simpelthen fordi børn i denne alder ofte har rigtig svært ved at lukke verden ude, give slip på alle oplevelser, give slip på dagen og hvad der sker omkring dem og netop ved at lægge sig med dem i dobbeltsengen, får man dem til at koble fra. Rul gardinerne for, så der er dæmpet belysning, giv hende mælk og læg dig med hende, hold om hende, lad hende mærke din varme din ro - det kan være en måde at få hende til at sove en længere middagslur på.

Og netop den lidt længere lur midt på dagen, vil godt kunne gøre noget godt for jer - både for resten af dagen, men også i forhold til natten.

Det er naturligt at hun nogle aftener sover meget sent, fordi hun nogle dage sover 4 lure dagligt og dermed sover 4. lur sent. Hvis hun har en sådan rytme og trives med det, så er det naturligvis okay ...


Annonce

... - sålænge hun virker vågen, frisk og har overskud til netop at udvikles. Så du skal naturligvis også overveje om hun er en pige, der bare trives bedst med 4 lure af 45 minutters varighed lige nu, fordi det giver hende mulighed for at opleve verden mere, være mere aktiv osv. netop at sove på denne måde ... Hun er jo som du beskriver hende helt vågen og frisk, pludrer og virker glad og udhvilet og ingen kan sove på kommando.

Så måske skal du bare sige til dig selv at så længe hun trives som hun gør, så er det okay og tingene ændrer sig naturligt hen af vejen :) Hvis din datter trives med en rytme hun har, så skal man jo ikke nødvendigvis ændre på det og ikke gøre det til et problem ... og altså som du skriver "ikke slås for den lange middagslur".


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Om aftenen skal I være opmærksom på at hun måske har brug for lidt ekstra mælk, fordi hun har en alder nu, hvor hun ofte lader sig forstyrre når hun spiser og derfor ikke får helt indtaget mælk nok i løbet af dagen. Det kunne derfor godt være at hun har brug for en ekstra flaske om natten og at det vil kunne give jer den ro I savner.

I skal her være opmærksom på at det ikke er ekstra skemad hun skal have, det vil ofte kun give mere urolige nætter og jeg anbefaler ikke at starte med skemad om aftenen af samme grund, men lidt ekstra mælk kunne være en mulighed og kan godt være med til at gøre en forskel ... Så en flaske aften, sen aften og igen kl 04 kunne godt være passende i forhold til jeres datter og det I beskriver.

Jeg håber I kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:

- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.

- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.

- Mad som har været...

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce