Annonce

Annonce

Svar: Hidsig og trækker ikke vejret. Vil hele tiden op


4. november 2010

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Børn kan godt nogle gange blive så kede af det, at deres krop næsten kollapser, at de simpelthen bliver så kede af det, at de næsten falder om af udmattelse.

Man skal som udgangspunkt forsøge at undgå at dette sker, netop ved at tage barnet op, lytte til barnet, selv bevare roen, give barnet masser af nærhed og fysisk kontakt, sidde med det, vugge det, berolige det osv.

Sker det alligevel og i en grad som du fortæller, hvor også pædagogerne i vuggestuen synes det virker som anfald, der påvirker ham fysisk, hæmmer hans vejrtrækning og tydeligt gør ham cyanotisk (blå) i ansigtet - så synes jeg faktisk det bør undersøges.

Jeg synes du skal prøve at filme situationer hvor det sker, og så skal du vise det til jeres læge, så han kan tage stilling til hvorvidt det er okay eller om ikke jeres dreng skal henvises til sygehuset, hvor man kan undersøge ham. Måske er der en fysiologisk årsag til at han reagerer så voldsomt og det synes jeg man er nødt til at finde ud af. Det kan også være relevant at måle hans iltmætning i blodet under sådanne anfald, for netop at finde ud af, hvorvidt det her er noget der på sigt kan skade ham.

Hans store behov for dig og behov for tæt fysisk kontakt, synes jeg du er nødt til at opfylde. Netop nu hvor han også går i vuggestue, er det helt naturligt at han søger dig ekstra meget, når han er hjemme og det er vigtigt at du anerkender dette og netop fylder hans mordepot rigtig godt op, så han har noget at tære af, når I ikke er sammen.

Børn vil naturligt i løbet af deres udvikling, have perioder, hvor de har ekstra meget brug for tryghed og nærhed og det er vigtigt at lytte til dette. Når børn klynger sig til de voksne, er helt ulykkelige og gør alt hvad de kan for at forhindre de voksne i at gå, så er det et udtryk for smerte og det handler ikke om at ...


Annonce

... barnet vil bestemme og have sin vilje eller på nogen måde er beregnende.

Børn der strækker armene op, signaler "tag mig op, gå ikke fra mig, tag mig med" og det skal man lytte til. Det er en reelt behov, som ikke må overses og kun ved at give dem den kontakt de efterspørger får man dem til at slappe af, får man dem rolige og giver ham dem tillid til at man netop er der for dem, reagerer på deres behov og hjælper dem. Det giver på sigt langt mere rolige og trygge børn, end hvis man går og ignorerer de signaler de sender.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du må prøve at finde balancen mellem at give din dreng små knus og klem en gang imellem, så han mærker at du er der og samtidig også har ham ved siden af dig - f.eks. imens du laver mad. Du kan lave mad og han kommer så måske hen til dig, vil gerne løftes op, have knus og kram, mærke dig og det gør du så. Du anerkender dette behov, tager ham op, lader ham mærke at du er der og så sætter du ham i den høje stol ved siden af dig, så du har ham i nærheden, han føler sig set og mødt, I er sammen og du kan lave det du skal. Snak med ham imens, giv ham et lille kys og kærtegn en gang imellem og vær så ved siden af ham, imens du også laver noget praktisk :)

Han skal altså ikke presses til at vente, sådan at du afviser ham. Han skal imødekommes og hans behov skal anerkendes, men ind imellem at du gør dette, så skal du også lave de praktiske ting som skal gøres, så det bliver en balance mellem at røre ved ham, lade ham mærke dig og nogle gange bare tale med ham "jeg er lige her skat, uhhmmm, dejlig stykke agurk du spiser, smager godt" osv. Snakke lidt, pludre, tale om de ting du laver og hvad han nu er beskæftiget med, så han stille og roligt lærer at det er okay også at være ved siden af dig, det er trygt og godt.

Håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce