Brev:
Måltiderne er en kamp
Kære Helen
Vores dejlige dreng fra 22. jan. vokser og trives og udvikler sig på alle fronter som han skal. Kun søvn og mad er stadig problematisk.
Jeg laver alskens vidunderlige opfindsomme måltider af friske, øko råvarer, varierer meget, prøver at finde hans favoritter og få maden til at smage af meget.
MEN; drengen vil bare ikke åbne munden. Indtil videre har vi så kørt en meget krævende teknik, som gik ud på at give ham noget meget spændende legetøj (eller allerhelst køkkenudstyr, et ur, en hårbørste, hvad som helst han finder spændende!) i hånden. Mens han så undersøger dette åbner han allernådigst munden et par gange - måske endda et længere stykke tid, hvis det er noget MEGET spændende han har fået at lege med.
Måltiderne tager på denne måde meget lang tid, fordi de ALTID starter med at han nægter - slår til skeen, smider legetøj på gulvet, virrer med hovedet og har en bestemt sammenlukket lille mund.
Man har så kunnet være heldig at han lige pludselig -efter måske et kvarters kamp - fandt ud af at maden faktisk smagte godt, og at man så har kunnet køre en portion ned.
Min mor fortæller, at min lillebror var akkurat på samme måde - helt umulig at stoppe mad i - hun mener bestemt at hans madafvisning må være genetisk :-)
Vi prøver maks at give ham mad i 20-30 min, så stopper vi. Men det er måske allerede for meget, for han begynder nu at hvine utilfreds bare vi forsøger at placere ham i stolen og kæmper voldsomt imod at få hagesmæk på.
Han er nu også begyndt at undvige spændende legetøj = åben mund- metoden. Så er jeg helt opgivet.
Han ...
... får både rugbrød og grovbrød med forskelligt pålæg og frugt, indimellem kiks og andre ting som små frikadeller og falafler. Det kan han nogen gange godt spise, men jeg synes nu det meste ryger på gulvet, når det har mistet nyhedens interesse.
Det passer ham dårligt at blive madet, men hvordan skal jeg ellers få nok mad i ham - og alt mit gode grønsagsmos + meget andet "familiemad" som ikke egner sig til selvspisning endnu?
Dagsrytme:
ca. 4.30 (pga sommertid..suk!): morgenamning. For at holde ham sovende ligger han mere eller mindre ved brystet og slumrer til ca. 6.30
kl. 7: havregrød, rugbrød med ost, nogle gange frugt op af formiddagen
kl. 9.30: formiddagslur (sover ca. 1 time, nogle gange halvanden)
kl. ca. 11.30: varm mad - grønsagsmos, rugbrødshapsere med pålæg
ca. 14.00: ammes
sover igen, ca. 1,5 time afhængigt af formiddagslur
ca. kl. 16: aftensmad; varierer, men altid "rigtig mad" i grov blendet form og måske noget at gnave i som gulerod eller peberfrugt
ca. kl. 19: risgrød med frugtmos (ris"baby"grøden har faktisk altid været den nemmeste af få i ham)
ammes inden sengetid og så igen et sted mellem 12 og 2.
Håber du kan hjælpe, for vi synes det er hårdt at kæmpe så meget med den mad.. det tager al for meget tid og energi, som vi hellere vil bruge på at lege og hygge med ham!
Jeg elsker selv mad og håber at kunne give madglæden videre til min søn, så synes også det er super ærgeligt hvis spisebordet skal være en kampplads!
Er spændt på at høre hvad du synes, særligt om det er al den mælk der tager appetitten!
Kærlig hilsen
Cecilie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.