Brev:
Tandbørstning og tøj på
Hej Helen
Vi har en super glad og selvstændig snart 2 årig dreng, som trives både hjemme og i vuggestuen. Men nu er hans selvstændighed ved at være en prøvelse for os. Vi støtter ham alt hvad vi kan i hans udvikling og er meget opmærksom på at han hurtigt bliver for tvivlet nu, hvis noget driller.
MEN det er nu blevet en kæmpe udfordring at få tøj på ham om morgenen når vi skal af sted og endnu værrer er det at få børstet tænder på ham!
Jeg troede ellers jeg havde knækket koden med tandbørstningen, da jeg lokkede ham med at få en sut når vi var færdige, men nu er han blevet ligeglad med den efterfølgende sut og betragter helt tydeligt tandbørstningen som et overgreb. Jeg har prøvet ...
... ALT, selv lade ham gøre det, se tv, flytte lokale, lave sjov, børste vores egne tænder sammen med ham, lade ham børste vores tænder, lokke med sut og holde ham lidt fast osv osv. Men lige nu er det helt umuligt og jeg må give op før vi er begyndt og det dur jo ikke. Vi har i øvrigt ikke et sted hvor han kan se i et spejl sammentidigt, som jeg kunne se du havde rådet andre til.
Jeg er så fortvivlet, for jeg vil ikke tvinge en dreng der yder så stor modstand, sådan gør vi heller ikke tingene herhjemme :-)
Så hvad gør vi med de udfordringer vores dreng nu giver og hvordan får vi ham til at blive ok med at få børstet tænder?
Glæder mig til dit svar :-)
Med venlig hilsen
Familien Bruun
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.