Svar: Aktivitet
Kære Dorte
Svømning med et fortidlig født barn, synes jeg kræver lidt ekstra overvejelser.
Der er mange gode ting ved svømning - bevægelse i vand, berøring af vandet mod huden, frottering med håndklæde bagefter, indsmøring i creme, hud mod hudkontakt med mor osv. det er alt sammen noget som kan være positivt for børn, også børn født før tid.
Men det kan også hurtigt blive meget voldsomt. Lydniveauet kan være meget højt, man skal sikre sig at vandet har en ordentlig temperatur og det er en hårfin balance at finde grænsen mellem at barnet stimuleres på en positiv måde og det kammer over og bliver for meget ...
Til børn der er født før tid, vil jeg altid anbefale at man forsøger sig frem og at man her vælger at svømme et sted, hvor omgivelserne er så rolige som muligt. Der findes små svømmehold, nogle steder privat, hvor man er i eet afgrænset område, hvor der ikke er ret mange på holdet og hvor der er plads til de mere sensitive børn. Det vil være at foretrække. Det er vigtigt at sikre sig, at der ikke pludselig kommer en skoleklasse ind som naturligvis skal have lov til at svømme - men den huen, skrigen og vandbomber der laves, det er måske ...
... ikke lige den form for uro barnet har brug for ...
Det vil også være godt at være et sted, hvor både luften og vandet er opvarmet, så barnet ikke udsættes for mere kulde end højst nødvendigt. Den optimale vandtemperatur er 33-34 grader i et babybassin.
Ellers er det også en god idé at tage ham med ud, lade ham sidde i vognen, kigge på verden I kører forbi. En tur på biblioteket, i legestue, opleve at være sammen med andre børn kan være rigtig fint. Du kan også gå til babygymnastik, motorisk leg osv. med ham, hvis du synes det bliver lidt for ensformigt bare at være derhjemme og alle børn, har godt af at blive bevæget og bruge sig selv motorisk.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En gang om ugen vil sandsynligvis ikke ødelægge hans rytme, du fortæller jo at han normalt ikke virker til at have senfølge af den fortidlige fødsel og han lyder til at være rigtig godt med på alle punkter - men igen, det må komme an på en prøve, hvor mange ændringer han kan kapere.
Så ja, jeg synes I skal forsøge og du har ret i at det sikkert ville være dejligt med en ugentlig aktivitet som far og søn kunne have sammen - prøv og se og tag den så derfra :)
Fortsat held og lykke og rigtig god weekend! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!