Brev:
Tidlig overgangsmad til kolikbarn
Kære Helen
For lige knap 3 måneder siden, fik vi vores datter nummer to. Hun er selvfølgelig super-dejlig og alt det der, men hun har desværre også kolik.
Vi har selvfølgelig prøvet en masse forskelligt med større og mindre held, men faktum er, at hun kun stille og roligt er i bedring, og at vi i bund og grund nok bare må vente på, at hun bliver lidt ældre og dermed vokser fra det.
Men, men, men... Netop den meget gråd og uro har gjort, at hun spiser meget uregelmæssigt, og derfor sjældent holder sig mæt særligt længe ad gangen. Vi prøver selvfølgelig at trække den, så der går 3-4 timer mellem hver flaske (hun har fået flaske med MME / NAN, siden hun var 1 måned gammel), men uden det helt store held ift. mætheden...
Derfor vil vi meget gerne begynde at introducere grød, mos og vælling så hurtigt som muligt, og i den anledning har jeg et par spørgsmål:
1. Da vi fik vores første datter for tre år siden, var ...
... anbefalingen på pakkerne med vælling 4 måneder. Nu er den 6. Handler den udelukkende om, at anbefalingerne på pakkerne følger sundhedsstyrelsens anbefalinger om, hvor længe man bør amme, eller handler det om, at vælling er for skrapt for maven (hvilket jeg har svært ved at forstå, når de godt må få alt muligt andet mad, når de er 4 måneder)?
2. Jeg ved godt, man siger, at man kan starte med at introducere lidt mos mm., når de er fire måneder, men jeg kan også se, at mange skriver, at det må komme an på en vurdering om, hvorvidt barnet er klar til det. Med Maria, den første, startede vi så småt på en skefuld mos her og en flaske vælling der, da hun var 3 1/2 måned, men kan man starte endnu tidligere end det? Som sagt er Maja nu 3 måneder gammel.
3. Hvad er bedst at starte med? Altså, er der noget, der er mere mildt end andet?
På forhånd tak for de gode svar, jeg jo ved, du altid kommer med :-)
Bedste hilsner
Malene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.