Annonce

Annonce

Svar: Morsyge


26. oktober 2010

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Pigens mor

For det første er det vigtigt for mig at sige, at det er naturligt det I oplever og at det er vigtigt, ikke at se det som morsyge, men i stedet som morglæde. Jeg siger det, fordi hvis du føler det lidt træls og lidt irriterende, så vil du naturligt nogle gange sende disse signaler og det vil ikke gøre situationen bedre ... Hvis din datter nogle gange føler, at du skubber hende væk, fordi hun klynger sig for meget, så vil hun klynge sig endnu mere.

Derfor er der lidt forskel på om man ser hendes tilknytning til dig som morsyge eller som morglæde, fordi det også kan betyde noget i forhold til hvordan du reagerer overfor hende. Hvor morsyge er "noget man skal holde op med", så er morglæde "noget som er okay" ... håber du kan forstå, hvad jeg mener... :) Så det er også nogle gange noget med at sige "er du bare så glad for mor, jeg er også glad for dig", give hende et stor kram og så vise hende, at far også er god nok og han kan også bruges. I stedet for måske at sige "nu må du lige gå hen til far, skat" eller lignende.

Det er meget fint det I gør, med at far og datter skal lave ting alene sammen uden mor. Det er rigtigt at det på nuværende tidspunkt ikke har nogen effekt og at hun måske klynger sig ekstra meget til dig, når de er hjemme igen. Dette netop sammenhængende med, at hun jo har savnet dig og været adskilt fra dig og derfor er ekstra glad for dig, når I er sammen igen. Men på sigt, vil det styrke far og datters forhold, at de laver ting sammen uden mor og derfor er det super vigtigt at de gør det :)

Det kan være en god idé at I leger en leg, ...


Annonce

... hvor hun skiftevis kommer til den ene og den anden. Hvis far f.eks. har hende på armen og hun vil over til mor, så kan han gøre som om at han giver hende til dig og så i sjov og med positiv stemning, fortryde og trække hende tilbage og så over til mor igen. Så det at skifte mellem far og mor bliver til noget sjov og ballade - det gælder begge veje.

Det er også en god idé at far nogle gange griber situationen an med humor og fysisk kontakt. "Din lille bøllespire, vil du heller over til mor, vil du, vil du, ved du hvad vi gør ved drille børn - vi kilder dem gør vi .." eller lignende og så kilder han hende og får hende afledt fra at komme hen til dig og får hende samtidig givet noget kontakt, som hun synes er sjovt og rart. Ligesom han kan lege løve eller krokodille der spiser hende.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det skal nemlig også være sjovt at være sammen med far og noget hun på en gang føler er lidt spændende og tiltrækkes lidt af. De to skal lege sammen og have noget sammen, som hun ikke har med dig, netop fordi far og datter gør noget andet, leger på en anden måde, end mor og datter gør.

Og så skal du naturligvis bifalde at far kan og gør det ligeså godt som dig - netop fordi hun jo også prøver lidt grænser som du også er inde på. Det er fint at du nogle gange siger "jeg står lige her, jeg er her, men nu hjælper far dig" så hun hører at du har tillid til at far kan ligeså godt som dig. Hvis du konsekvent tager over, så vil hun jo blive bekræftet i at du også er bedre end far og at hun derfor skal foretrække dig :)

Jeg håber du/I kan bruge lidt af mine overvejelser videre, fortsat held og lykke! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce