Brev:
Hvordan lærer jeg mit barn at forsvare sig?
Kære Helen
Mange tak for dit tidligere svar ang. mad og kræsenhed. Vi har fået nogle få, men positive fremskridt.
Vores lille pige er nu for ca. halvanden måneds tid startede i børnehaven. Indkørselen gik super godt og hun faldet meget hurtigt ind i rutinen. Pædagogerne har sagt til os at hun er god til at lege på tværs af grupper - Det samme skete da hun skulle starte i vuggestuen.
Men det er sket, at hun er blevet skubbet et par gange, og nu er hun blevet bidt og nevet i børnehaven af samme dreng, og hun fortæller at det naturligvis gør hende meget ked af det.
Vi siger til hende at hun skal sige til det andet barn stop, at hun ikke skal acceptere det. Til det svarer hun at hun bare vil græde, til det siger vi at det er i orden at have det sådan. Men ...
... mit spørgsmål er, hvordan kan vi bedst lære hende at forsvare sig?
Hun er en meget følsom pige. Hun virker ikke bange for de der “overfalder” hende, men hun har aldrig været god til at sige fra. Det samme er sket da hun gik i vuggestuen. Hun er blevet bidt nogle gang og pædagogerne fortalte at hun ikke var bange for vedkommen og legede gerne med ham igen.
Når hun bliver utryg lukker hun sig inde og begynder at græde. Man kan altså først se det ved at hun står stille og kigger ned i jorden, derefter kommer gråden.
Min bekymring er, at nu i børnehaven er der langt mindre personale til at kigge efter ungerne end der var i vuggestue, og det ville rart hvis hun kunne beskytte sig hvis en voksen ikke er til stede.
Håber du kan hjælpe os
Hilsen bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.