Svar: Søvnproblemer 18 mdr - hvor længe?
Kære Ida
Som du har læst her på siden, så skyldes den natlige uro omkring 1½ års alderen ofte en spirende farefornemmelse hos barnet.
Det handler om at hun begynder at opleve mere modstand i hverdagen, får flere "nej'er" i løbet af dagen, bliver holdt fast, fordi der er ting hun ikke må - f.eks. ikke løbe ud på vejen. Også andre børn giver modstand, de tager legetøjet fra hende, skubber til hende, nogle bider, river i hår og alt hvad hun oplever i løbet af dagen, skal bearbejdes i drømme, når hun sover. Derfor vil børn omkring 1½ års alderen godt kunne have en periode, hvor de vægrer sig mod at skulle sove om aftenen og hvor de tydeligt virker mere tryghedssøgende. Ligesom de kan vågne om natten, græde højt og ulykkeligt, nogle sætter sig næsten op med skrig og kan virke til at have mareridt lignende drømme. Alt sammen fordi verden ...
... pludselig er stor og farlig og giver dem en masse nye ting at bearbejde :)
Denne periode varer normalt 1-2 måneder, så falder der ofte lidt ro på igen :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det man skal være opmærksom på er naturligvis at give barnet den tryghed, ro og nærhed som barnet har behov for, - men man skal også huske at barnet jo nu bliver mere og mere bevidst og man skal derfor også overveje om man kommer til at give barnet nogle vaner, som er svære at komme væk fra ... Tager man f.eks. barnet ind i smørhullet mellem forældrene om aftenen og lader barnet falde i søvn der, fordi det er trygt og godt, så skal man være bevidst om, at det kan blive svært at lære barnet at falde i søvn i egen seng igen bagefter :) Ikke at man ikke må ty til den løsning, det er helt fint, men man skal bare være bevidst om, hvad man gør :)
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.