Brev:
Tålmodigheden er ved at slippe op
Hej Helen.
Nu er Mathias blevet 15 mdr gammel og er generelt en glad dreng. Han har nemt til et smil og er rigtig god til at beskæftige sig selv i kortere perioder.
Grunden til at jeg skriver til dig er dog, at han i en længere periode, er begyndt både at bide, slår, åbner samtlige skabe og skuffer, køleskabe, kaster rundt med maden gaflen / skeen / tallerkenen / koppen når han spiser og slår en anden dreng i dagplejen og tager gerne alt fra ham.
Jeg er helt klar over, at dette er et fuldstændig normalt reaktionsmønster for en dreng i denne alder. Men der hvor jeg bliver i tvivl er, hvorledes jeg skal reagerer på disse handlinger.
Jeg prøver for det meste stille og roligt at sige foreksempel "nej, det må du ikke", "niks pille" eller "maden skal ind i munden". Når jeg har sagt sætningen til ham to gange, tager jeg ham væk fra eksempelvis ...
... skabet, som han sidder og slår hårdt ind i og prøver at få opmærksomheden hen på noget han må lege med. Men dette resulterer for det meste i, at han begynder at grine og opfatter det hele som en leg og søger tilbage til det han ikke må. Dette sker hvad enten det drejer sig om at slå, smide med maden, åbne skuffer med mere og uanset hvordan jeg handler i situationen, oplever jeg ingen reaktion i den rigtige retning.
Jeg er god til at holde mig rolig i langt de fleste situationer, giver ikke de dårlige vaner for meget opmærksomhed og roser når han gør de rigtige ting. Men jeg kan mærke at min tålmodighed sommetider slipper op, når jeg for x antal for mange gange, oplever denne reaktion fra ham, hvor jeg kommer til at sige vredt nej til ham. Derfor vil jeg lige høre om du har nogle gode råd. Det virker i hvert fald ikke helt rigtigt det jeg gør :)
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.