Svar: Vil ikke spise sin skemad - 10 mdr.
Kære Mette
For jer vil det være en rigtig god idé at bruge grøntsagsmos som smørbart pålæg på brøddet. På den måde kan du få lidt mere grønt i din dreng og sikre ham lidt mere energiberiget mad.
Det vil også være rigtig godt at give ham en ske eller gaffel i hånden, imens du giver ham mad, så han kan spejle sig i dig og finder det interessant at spise, netop fordi han selv bliver mere aktiv. Også brød, grøntsager, frugt osv. kan gives i hånden imens du supplerer med lidt på en ske.
Men ellers er han jo ved at være så gammel nu, at vil han ikke have skemaden, så må du prøve at supplere ham med mere mad i stykker og så må du tro på, at han får det han nu engang har behov for.
Sammen med sine rugbrødshapsere til frokost kan han få kogte grøntsager, stykker af frikadelle (kød eller fiskedelle), godt kogte pastaskruer, stykker af fiskefilet, rejer, ½ hårdkogt æg og lignende og på den måde får du masser af variation i ham og også mad, der mætter ham ekstra.
Du har naturligvis ret i at du ikke skal presse maden ind i munden på ham, men det er helt fint, at du lige berører hans læber med skeen, så han får lidt på læberne, han ...
... smager med tungen og når han så finder ud af, hvad det er så spiser han gerne ... Du kan også med held give ham mad med dine fingre i stedet for med bestik, hvis det er skeen eller gaflen han ikke rigtig gider og så hjælpe ham på vej, på den måde.
Grød er stadig godt at starte dagen med og grøntsagsmos er godt for fordøjelsen, men vil han ikke have sin mos, så fred være med det - det er helt fint, når man er 10 måneder gammel må man meget gerne spise mad i stykker og det er naturligt at mængden af skemad er nedsat i denne alder. Så et eller andet sted må du også tro på, at han spiser, det han har behov for og tilbyder du, så spiser han, når han er sulten :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Børn i denne alder lukker munden for skeen og det er ofte et udtryk for at de vil selv og ikke længere vil mades. Det handler sjældent om at de ikke kan lide maden. Derfor er det ofte et spørgsmål om at give ham mad, som han selv kan spise og du må her forsøge dig frem med forskellige størrelse og variation af fødevarer, så han stadig får mad nok og også variation, selvom han ikke altid spiser særlig meget af gangen :)
Ro på - han lyder jo til at trives og have det rigtig fint ...:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.