Brev:
Madproblemer - 3 år
Hej Helen
Min søn bliver 3 år i denne måned og vi har siden han startede med skemad haft vores op- og nedture med mad. Lige som vi synes, at det går godt, så kommer der en periode, hvor det går dårligt.
Dels spiser han helst kun nogle bestemte ting, han vil nødigt smage nyt, spiser stort set aldrig, hvis tingene ikke er som de plejer – hvis vi f.eks. spiser hos bedsteforældrene, men værst er sådan set, at han kan nærmest strejke med mad – selv om han faktisk er sulten. Nu er han lige begyndt i børnehave og indtil videre vil han kun spise frugt og grønt – altså intet brød eller lune retter. Pædagogerne siger, at han bliver ked af det hver gang, de siger, at det er spisetid.
Herhjemme har vi forsøgt forskellige metoder. Da han var lidt yngre, sagde lægen til os, at det vigtigste var at han spiste – om så det var det samme hver dag. Så en periode gav vi ham som oftest rugbrød, når han ikke ville have andet. Men selv det spiste/spiser han ikke for godt af. Så har vi forsøgt flere gange at lade ham være, på den måde at forstå, at vi ikke vil presse ham og hvis der var noget han ikke ville have, måtte han bare lade det stå. Dette resulterede i, at han ikke spiste meget og tit spurgte efter f.eks. en bolle senere.
Senest har vi egentligt haft gode erfaringer med at sige til ham, at han skal spise det på tallerkenen – og så har det altid været noget han kunne lide. Men disse måltider tager så omkring en time, men mit indtryk har dog været, at vores søn har været glad og også spist op. Hvilket jeg også har ...
... kunnet se på hans vægt, som endelig steg lidt.
Nu er jeg dog blevet meget i tvivl om at presse ham igen – dels fungerer det ikke så godt længere og dels er jeg bange for at give ham rigtige dårlige oplevelser med mad, da det af og til ender i gråd. Vi har dog aldrig oplevet, at han bliver ked af det, når vi skal til bords – som åbenbart er tilfældet i børnehaven.
Generelt er han en meget aktiv dreng, men er lige til den lille side både i højde og vægt, så han skal jo helst have noget mad, der er sundt og nærende. Jeg vil gerne høre din mening og dine forslag til hvordan vi kommer videre? Jeg har selv store bekymringer omkring dette, hvilket smitter af på mit humør og jeg føler mig faktisk helt stresset over det.
Nu har vi fået en dreng mere, som er 5 mdr. og jeg er begyndt på grød. Synes egentligt det startede ret godt ud, men de sidste par uger, er han også begyndt at være svær at give grød, hvilket jeg dog gør 2 gange om dagen. Han er dog ikke større end, at jeg så bare ammer ham. Jeg er dog bekymret for at løbe i den samme mad-problematik med lillebror og vil gerne komme rigtig godt fra start med ham.
Han er ligesom storebror også til den lille side og sundhedsplejersken synes, at han tager lige lidt nok på – præcis som storebror – så ser jo et mønster. Dog er han den gladeste og mest smilende baby – men det skal han jo også blive ved med at være. Kan du give mig nogle gode start-tip med mad – både i forhold til hvad, hvordan og hvor meget i forhold til hans alder.
På forhånd tak.
En frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.