Annonce

Annonce

Svar: Dagsrytme og søvn - 7 mdr.


2. oktober 2010

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Line

At sove igennem når man er 7-8 måneder gammel er at kunne sove ca 6 timer uden at få mælk og det betyder at jeres dreng faktisk sover igennem nu, hvor han ammes kl. 21 og igen kl ca 03/04 om natten ...

Spørgsmålet er om I lige nu skal gøre så meget ved det, eller om ikke I skal se om hans rytme ændrer sig lidt hen af vejen, helt af sig selv - i princippet er det synd at ændre på noget som egentlig fungerer, I risikerer bare at han begynder at vågne ekstra op, fordi I forsøger at ændre på en opvågning og det er der jo ikke grund til at risikere ... :)

De fleste børn vil i 7 måneders alderen have brug for 4 amninger dagligt og vil når de er 8-9 måneder kunne nøjes med 3 amninger i døgnet. Disse 3 amninger vil ofte ligge aften, sen aften og tidlig morgen, men kan også fint ligge inden middagslur, aften og en gang i løbet af natten og det lyder faktisk som en meget god rytme for jer og jeres dreng.

En plan for dagen til et barn på 8 måneder, altså en plan som I kan arbejde hen imod, ser således ud:

Morgen 7: Havregrød, vand eller mme af kop.

Formiddag 9: Frugtmos (jerntilskud), frisk blød frugt i hænderne at sutte på, små stykker af en bolle, vand af kop.

Puttes til formiddagslur uden amning, sover sandsynligvis ikke længere helt så lang en formiddagslur, når han ikke ammes først.

Frokost 11.30-12: Små rugbrødshapsere med smørbart pålæg, gerne fiskepålæg af forskellig slags, suppleres med grøntsagsmos med kød eller fisk - det kan være rester fra aftensmaden eller mos fra glas, vand af kop. Skal ikke ammes efter maden her.

Ammes og puttes til middagslur ca 14.30 som nu eller sandsynligvis før, hvis hans ...


Annonce

... formiddagslur bliver kortere og middagsluren her bliver så måske lidt længere.

Eftermiddag 16: Flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i hånden, vand af kop. Kan evt. ammes her i den periode, hvor han har brug for 4 amninger dagligt, men stille og roligt forsvinder amningen her.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og udgangspunktet bliver mere og mere jeres mad, det kan være ris med sovs, boller i karry, laks fra ovnen, indmaden af en frikadelle, stykker af fiskefilet, farsbrød, pasta med kødsovs, lasagne osv. Retter med hakket kød, mild fisk og sovs er ofte godt og maden skal smage af noget :) Vand eller mme af kop.

Kommer i bad, nattøj osv.

Ammes rigtig godt fra begge bryster og puttes til natten ca 19.30-20


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Sen aften eller en gang i løbet af natten ammes han igen.

Du kan overveje om du vil gå ind og vække ham om formiddagen, så han i stedet for at sove sin længste lur der, begynder at sove længere middagslur. Det kan have den fordel, at han bedre kan holde sig vågen i løbet af dagen og ikke behøver sove 3 gange som nu, men fint kan nøjes med kun 2 lure på en dag ...

Det vil også betyde at han begynder at kunne gå lidt tidligere i seng og måske vil han have behov for at få mælk sen aften kl. 23-24 inden du selv går seng - tilgengæld kan du så måske få lov til at sove de 6 timer fra kl. 24-06 og det kan jo også være vældig rart ...

Igen det er en vurdering, hvorvidt I vil forsøge at ændre på hans rytme eller se om det ændrer sig af sig selv hen af vejen, fordi han bliver ældre og der sker meget med ham udviklingsmæssigt - men nu har du i hvert fald få lidt tanker med på vejen og lidt at arbejde hen mod :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce