Brev:
Mad igen!
Kære Helen,
Tusind tak for dine tidligere svar. Jeg er meget glad for at kunne få hjælp af dig! Efter en del bøvl og skrigen droppede vi at give S. flaske, men han falder fint i søvn uden at få mælk. Så tager jeg ham op omkring kl. 22 og ammer ham i søvne. Han får mælk igen næste morgen, når vi vågner. Det fungerer rigtigt fint.
Jeg skriver til dig igen omkring måltiderne med S. Jeg går snart ud af mit gode skind! Han vil ikke have kartoffelmos. Lidt bøvlet når min mand og jeg begge er glade for kartofler, men fred være med det, så bliver han fri. Skemaden går lidt op og ned, mest ned synes jeg. Så i perioder dropper vi det helt og giver ham kun mad i bidder. Det går som regel nogenlunde, men det er ikke så meget han får indenbords. Han virker dog ikke sulten. Faktisk viser han utroligt sjældent tegn til sult.
Men selv mad i bidder kan være svære at få ham til at spise. Frokosten synes jeg tit varer meget længe, fordi han simpelthen ikke kan koncentrere sig om at spise. Han vil gerne spise selv, og det får han også altid lov til, men der er altså nogle ting, som jeg er nødt til at give ham, f.eks. æg og brød med smørrepålæg. Dog har han tit travlt med tusind andre ting, kigge ned på gulvet, pille i nogle krummer på bordet, vende ...
... sig helt rundt i stolen, hiver dækkeservietten af (som ellers sidder fast med sugekopper), skubbe stolen ud med fødderne, hive hagesmækken af osv. Alt sammen ting, som forstyrrer både ham og jeg i måltidet.
Når jeg vil give ham en bid ham (og det gælder faktisk også når jeg prøver at give ham grød/mos), flagrer armene rundt eller ham gnider hænderne rundt i ansigtet, uden at han dog er træt. Derfor kan vi tit sidde op til 45 min. uden at han egentlig får spist ret meget. Nogle gange prøver jeg at give ham lidt legetøj at sidde med, hvis det kan holde ham beskæftiget, men han smider det hurtigt på gulvet, og så er den ide droppet!
Jeg bliver sindssyg af at bruge så meget tid på måltiderne, når han alligevel ikke spiser ret meget. Jeg plejer at syntes at måltiderne er hyggelige, men jeg mister meget hurtigt tålmodigheden, når han ikke kan samle sig om at spise. Det ville jo være skønt, hvis han bare spiste, og så kan han komme ned og lege igen, men det forstår han nok ikke endnu.
Har du en ide til, hvordan jeg/vi kan lære S. at fokusere på måltidet? Og hvornår skal jeg stoppe med at forsøge at give ham mad? Ofte vender han hovedet væk allerede efter et par mundfulde, men han kan da ikke være mæt allerede?
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.