Brev:
Amme-udfordringer
Kære Helen,
Så er jeg tilbage – nu med en nyfødt dreng, og dermed de tilbagevendende udfordringer der jo er...
Han er 4 uger gammel og er sund og rask, og han blev født en uge over termin.
Jeg har fra første dag haft problemer med amningen og har nok været igennem alle de udfordringer der kunne være i den forbindelse. Han har svært ved at tage ordentligt fat – sygeplejerskerne på barselsgangen kæmpede sammen med mig for at få ham til det, men han har en tendens til at sætte tungen op i ganen og underlæben vil han ikke krænge udaf.
De anbefalte mig i en periode at bruge suttebrik, og det gør jeg stadig. Forsøger ind imellem at tage den af, og egentlig får han efter lidt kamp fat, men det er tydeligt at han ikke får rigtigt fat, for det gør ondt – og jeg kan se at underlæben ikke krænger udad, så det er nok grunden? Og hvad kan jeg gøre ved det, andet end at prøve at vende læben udad mens han spiser?
Han tager også stadig forkert ved ind imellem med suttebrikken, men jeg forsøger hele tiden at vende læben – og det lykkes da næsten hver gang.
Derudover har han ikke villet ammes fra venstre bryst. Min ældste søn blev de sidste to måneder også kun ammet fra højre bryst – det har ligesom for dem begge været favoritten, og jeg kan godt tænke at venstre bryst måske ikke giver helt så meget mælk. Det har så medvirket at jeg først fik brystbetændelse i det bryst og dernæst er mælkeproduktionen gået helt i stå, jeg har ikke kunnet få det op at køre – og ammer ham dermed nu kun på ...
... højre.
Jeg føler lidt selv, at det er op af bakke – først og fremmest fordi amning med suttebrik kan medføre nedsat mælkeproduktion på sigt og når jeg så kun ammer på højre bryst, skal alt han behøver jo komme derfra.
Hvis det er vilkårene for amningen af min søn, hvordan sikrer jeg mig så at kunne amme ham så lang tid som muligt? Skal jeg malke ud engang imellem for at sikre den fremtidige mælkeproduktion? Skal jeg forsøge mere intensivt at få ham til at sutte uden brikken? Kan man klippe lidt af brikken yderst, så han langsomt vænner sig mere til at sutte direkte på brystet?
Jeg vil utroligt gerne amme ham, og vil gøre meget – men kan også mærke at det tærer på ressourcerne, og da hver amning også tager længere tid pga suttebrikken, så sætter trætheden også sine præg..
Der har indtil nu ingen problemer været med mælken, jeg har haft rigeligt til ham og de gange hvor han er blevet vejet, har han taget 200-225 gr på i ugen.
Hvis mælkeproduktionen nedsættes med suttebrikken, hvornår vil jeg så begynde at mærke til det? Jeg tror ikke altid han sutter rigtigt, og det er jo også lidt dårlige odds mht den fremtidige produktion..
Jeg mangler lige et par gode råd for at komme videre – og jeg håber at kunne komme til at amme ham uden brikkerne på et tidspunkt, da det vil gøre alting meget lettere. Men jeg ved bare ikke hvordan jeg kommer til det – men måske kan han med tiden lære det, måske når han bliver lidt større?
Håber du kan hjælpe mig lidt videre.
Kærlig hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.