Svar: Hvor mange afføringer i døgnet?
Kære Gustavs mor og far
Nej, hvor dejligt at I har fået en lillebror - stort tillykke med det :)
Det er helt normalt at afføringerne er hyppige i starten, ofte virker det næsten som om at 'der er hul hele vejen igennem', når der kommer mælk ind, så kommer der også noget ud i den anden ende :)
Den første afføring er ofte sort, det man kalder meconium. Og i takt med at mælken løber til og bliver optaget i barnets mave og tarm, så skifter afføringen farve. Først brun, så grønlig, så mere remoulade farvet og tilsidst helt gul.
Når barnet er omkring 2 måneder gammelt, så ændrer afføringen sig ofte. Hos 1/3 af børnene ...
... oplever man at afføringen bliver mere grøn og det er normalt. Samtidig vil stort set alle børn også omkring 8-9 ugersalderen begynde at optage maden på en anden måde og der begynder derfor at gå længere tid imellem deres afføringer - men lige nu er det rigtig fint og helt okay, at han har mange afføringer i døgnet. Det er kun tegn på at han får mælk og at maven fungerer :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Især når han har lidt gulsot, er det ekstra vigtigt med masser af mad. Det hjælper med til at farven 'bliver skyllet' ud af ham. Så ro på, det lyder helt fint det I fortæller :)
Fortsat held og lykke med ham, glæder mig til at følge jeres lille familie igen :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.