Svar: Amning/flaske sen aften/tidlig nat?
Kære Lene
De fleste børn vil først i 6 måneders alderen ernæringsmæssigt ikke have behov for mælk midt nat. I denne alder, vil det at sove igennem svare til at sove 5-6 timer uden mælk, nogle gange 7 timer, hvis man er meget heldig.
Nogle børn har en rytme, hvor de får mælk kl 20, igen kl. 02 og igen næste morgen tidlig kl. 06 - og det er helt super, det er at sove igennem, for barnet sover jo netop 6 timer fra kl. 20 til 02, får mælk og sover atter videre ...
Andre børn trives bedre med en rytme, hvor de får mælk kl. 20, igen omkring kl. 24 og så igen kl. 06 - et barn der sover på denne måde sover også igennem og sover således 6 timer fra kl. 24 til 06 ...
Man kan godt forsøgt bevidst at arbejde på en rytme, hvor barnet får mælk omkring midnat og sover uden mælk til næste morgen tidlig - det kan være rigtig dejligt, fordi man så som forældre har mulighed for at få 6 sammenhængende timer, uden at blive afbrudt .. Og man kan netop forsøge det ved at give mælk kl. 23-24.
Du skal ikke vække din dreng, men kan faktisk give ham mælken imens han sover. De fleste børn vil naturligt kunne ...
... spise mere eller mindre i søvne og vil tage imod, når de mærker brystet eller flasken i munden.
Man kan gøre det, at man tager barnet op, ammer det rigtig godt fra begge bryster, det man også kalder for et drømmemåltid og derefter putter barnet tilbage i egen seng igen. Man kan gøre det samme med flasken, men man kan også med en flaske prøve at give den i sengen, så barnet ikke oplever at blive flyttet, men bare får flasken i munden, spiser og sover videre.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vælger man at give flasken i sengen, er det en god idé at elevere barnets hovedgærde lidt, ved at komme en lille pude eller lignende ind under madrassen. Det at barnet ligger let eleveret, når det spiser af flasken modvirker tilbageløb til øret og forebygger derved mellemørebetændelse - derfor anbefales det at børn der får flaske ikke ligger fuldstændig fladt, når de drikker af flasken :)
Du kan forsøge - måske vil det virke hos jer - måske trives din dreng bare bedst med en rytme med mælk kl. 20, 02 og 06 og så må det så være sådan :) Men forsøge kan du sagtens og så må du tage den derfra ...
Rigtig meget held og lykke med det projekt!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!