Annonce

Annonce

Svar: Sutteflaske - mælken ryger ud af mundvigen


7. september 2010

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

I skal for det første sikre jer, at jeres datter sutter korrekt på flaskesutten.

Det er vigtigt, som I skriver, at sutten passer til hendes alder. Avents system er lavet sådan, at flaskesutterne har forskellige huller og lidt forskellig udformning og størrelser alt efter barnets alder.

Jeg vil anbefale jer at prøve med to sutter. Den ene er til nyfødte 0 M+ med 1 hul, den anden er til børn 1 M+ og med to huller og langsom gennemstrømning. Man kan godt forestille sig at hun måske har brug for at bibeholde type 1 fordi den kun har 1 hul og mælken løber derved langsommere til hende - på den anden side, har hun alderen til type 2 og derfor er I nødt til at prøve jer frem. I skal bruge den der fungerer og ikke se så meget på aldersangivelsen.

Så hvis I bruger type 1, så prøv med type 2 og hvis i bruger type 2, så prøv med type 1 ...

Men udover at vælge den rigtige sut, så er det også vigtigt at hun sutter rigtigt på den ...

Hendes underlæbe skal være krænget ud og ligge under den brede del af flaskesuttens underside. Det sikrer at hun kan bruge sin tunge og kæbe korrekt, når hun sutter.

I skal også vippe flasken, så flaskesutten altid er fuld af mælk, det forhindrer at der løber for meget luft ned i hendes mave. ...


Annonce

...

Nogle gange vil det kunne ske at sutten bliver trykket flad. I givet fald, skal I trække sutten forsigtigt ud af munden på hende, så den igen for naturlig facon og derefter fortsætter I så med at give hende mælk.

Du skal også være opmærksom på at gennemstrømningen af mælk ændrer sig alt efter, hvordan du holder sutteflasken/sutten. I Avents nye serie, er der en sprække i sutten ved markeringen som angiver om der er tale om sut 1 eller sut 2. Gennemstrømningen kan ændres ved at vende flasken, så markeringerne 1 eller 2 passer ud for barnets næse.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan derfor prøve at lægge mærke til, hvordan du holder flasken og om du ved at vende den anderledes, kan få en anden gennemstrømning som gør, at din datter bedre kan holde vacuum og mælken ikke så let ryger ud af mundvigene. Du fortæller jo at du enkelte gange har oplevet at det går fint og forklaringen kan måske findes her ... :)

Og så kan det naturligvis også tænkes, at hun har svært ved at sutte på en Aventsut og at hun måske ville have det bedre med en anden type. Jeg tænker her især på en flad anatomisk sut i naturgummi - det kan være et forsøg værd at prøve en sådan type, måske det passer bedre til jeres datters mundhule, men en flad og bredere model :)

Fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce