Brev:
Hvordan får jeg min søn til at sove i længere stræk?
Kære Helen
Malte er nu knap 5 måneder og er i rivende udvikling. Det lykkedes mig at få produktionen af mælk op igen, men det varede ikke længe før vi blev nødt til at give ham noget ekstra i form af MME hvis han skulle være nogenlunde tilfreds om aftenen. Han er åbenbart sulten! Vi er godt i gang med skemaden, fordi han på trods af min mælk og ekstra MME begyndte at vågne oftere og oftere om natten og var sulten hver 2. time om dagen.
Han er desværre også begyndt at afvise mit bryst, især om aftenen... han er simpelthen for sulten. Det er dog blevet bedre efter skemaden (selvom han ikke får så meget, så lægger det dog en bund).
Mit spørgsmål nu er i forbindelse med dagssøvn. Jeg gør meget for at sikre, at han er vel-stimuleret, mæt og tør når jeg putter ham, og alligevel vågner han efter ½ time, 45 minutter efter lurene om dagen. Hvis jeg tager ham op der er han træt og sur, skal lægges tidligere osv: en ond cirkel.
Om formiddagen trives han med en time, og om eftermiddagen skal han helst have to - tre timer. Det kræver så at jeg løber i pendulfart mellem stuen og soveværelset. Eller lægger mig ved siden af sengen indtil han sover igen. Dette mønster gør også at han ikke sover ude... jeg kan simpelthen ikke komme derud hurtigt nok, inden han vågner igen. Det har været sådan siden han var 3 måneder.
Hvis vi kører ture i barnevognen falder han i søvn og vågner når barnevognen stopper, eller kort tid herefter. Så ture i vogenen udenfor ...
... sovetid er heller ikke godt, da han så bare får en lille lur, og rytmen forskydes. Jeg har læst din bog om søvn, men kan ikke finde flere gode råd... Det skal lige siges, at han sover fint om natten fra 20-21 tiden til kl. 7-8.30, afbrudt af et par amninger.
Har du nogle råd til hvordan jeg får ham til at sove i længere stræk? Og endnu bedre, hvordan jeg kan få ham vænnet til at sove ude i barnevogn, så han får frisk luft?
Her er et eksempel på dagsrytmen, der er nogenlunde regelmæssig:
03.30: ammes godt. Sover igen
07.30: ammes godt. Sover lidt igen eller hygger i sengen
08.30: op
10.00: ammes eller får udmalket mælk i flaske (eller MME )
11.00: er vågnen og frisk. Får 1/4 - 1/2 portion majsgrød med lidt frugtmos. Tilbydes bryst eller flaske (vil dog næsten aldrig have)
Herefter leg og aktivitet
13.30: ammes eller flaske med MME. Puttes, sover straks.
14.30: vågner. Kan måske få ham til at sove igen inden for en halv time
15 - 16: Skemad og mælk (ammes eller MME)
17.00: Hvis han ikke har sovet mere end 45 min. sidst, tager han en kort lur her. Herefter amning.
19.00: bad og flaske (han er ofte så urolig at han ikke vil tage brystet).
19.30-20: sover. Vågner ofte efter en halv time, får sutten og lægger sig til at sove igen
Han tilbydes bryst eller flaske så ofte han melder sig, så jeg tror ikke, det er fordi han er sulten.
Håber du har et par råd, da det kunne være dejligt med lidt tid til andet end baby i dagtimerne!
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.