Annonce

Annonce

Svar: Tœger


22. juni 2004

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Lone

Tæger eller skovflåt findes ofte steder med højt græs og fugtig jord. Selve biddet fra en skovflåt er ikke farligt. Men nogle skovflåter indeholder en bakterie som hedder Borelia og bliver barnet bidt at en tæge/flåt med denne bakterie kan barnet få sygdommen Borreliose.

Oftest bider skovflåten sig fast i nakken eller hårgrænsen hos de mindre børn, medens de større børn oftest bliver angrebet på ben og arme.

Hvis barnet har været ude og lege på græs eller i skoven, lysninger, så er det altid en god idé at se efter om der har sat sig en flåt/tæge fast på barnet. Det er vigtigt at få den fjernet så hurtigt som muligt. Man kan på apoteket købe en speciel tægetang men man kan også med et par fingre fjerne ...


Annonce

... flåten ved at tage fat om bagkroppen og trække og dreje den ud. Nogle gange kan det hjælpe at komme lidt smør eller anden fedtstof på tægen, når man drejer den af.

Det er vigtigt ikke at mase bagkroppen af tægen da dette kan medføre at borrelia bakterien bliver presset ind i såret. Når skovflåten er fjernet, vil der tit være noget af kæben tilbage i såret, det gør ikke noget, det falder ud af sig selv i løbet af få dage.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der kommer ofte et lille rødt mærke hvor tægen/flåten har siddet og det vil aftage i løbet af nogle dage.

Skovflåter med Borelia-bakterie findes hovedsageligt på Bornholm, men man skal være opmærksom alle steder i landet.

Du kan læse mere på www.sygeborn.dk, som du også finder i min linksamling.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce