Annonce

Annonce

Svar: Slap i ryggen og nakken


4. september 2010

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tillykke med den lille dreng og velkommen til :)

Jeg synes umiddelbart det vil være fint lige at få lægen til at se på jeres dreng. Det kan godt være at han har brug for ekstra tid til at finde styrke i sin nakke, men jeg synes ikke du skal gå rundt og være bekymret. Altid hellere tjekke en gang ekstra og så forhåbentlig finde ro derved :)

Det lyder som om at du allerede gør meget for at styrke hans nakke og rygmuskler og det er netop i maveliggende stilling han bliver styrket. Han kan ligge på maven på gulvet med en pude under brystkassen, han kan også ligge på maven hos dig - på din brystkasse eller hen over dine lår.

Når du bærer ham rundt, så må han gerne ligge på maven på din underarm, så han også ligger på maven i din favn. Han kan få styrken og ligge på maven på mange måder :)

Når man er to måneder gammel, så vil man normalt kunne løfte hovedet op fra underlaget, når man ligger på maven. Han vil løfte sit hoved og vil også kunne dreje hovedet - stadig ...


Annonce

... kortvarigt, så falder det ned på underlaget igen. Du skal naturligvis hele tiden mærke en forbedring, kunne fornemme at han bliver stærkere og stærkere og kan holde hovedet i længere og længere tid. Han skal altså blive bedre og bedre til det :)

Når du holder ham i armene så er det naturligt at han stadig vil have brug for støtte til sit hoved, men du skal også her kunne mærke at han bliver stærkere og stærkere. At kunne holde hovedet selv, kunne dreje det bevidst og holde det i længere tid kan du ikke forvente endnu.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil ud fra det fortæller formode at det kommer stille og roligt, men for en sikkerheds skyld er det helt fint lige at drøfte det med jeres læge - som sagt er det dumt hvis du går rundt og bekymrer dig unødigt :)

Vær også opmærksom på at der sandsynligvis er ansat en børnefysioterapeut i jeres kommune, som vil kunne se på jeres dreng og lave nogle øvelser I kan bruge, guide dig og hjælpe dig videre :)

Rigtig meget held og lykke med ham og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.

Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.

Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce