Annonce

Annonce

Svar: Hvor længe er nok?


3. september 2010

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Mai-Britt

Tak for dit brev, velkommen til og tillykke med din dejlige nummer fire - fire små prinsesser, ja hvad mere kan man ønske sig :)

Det er altid svært at sætte tid på en amning, for hvor længe barnet har brug for at die for at nå ind til den federe mælk afhænger både af mors mælkemængde, nedsløbsrefleks og ro. Ligesom det også har betydning, hvordan barnet dier, om barnet er god til at holde vacuum, om barnet dier effektivt eller falder i søvn undervejs osv. Alt dette varierer jo rigtig meget fra mor/barn og derfor kan man ikke sætte tid på en amning.

Nogle børn vil 'tømme' brystet på 10 minutter, andre børn skal have 40 minutter til det ... men som udgangspunkt vil de fleste børn være færdige inden for 20-25 minutter. Igen - det kan jo også variere og det vil være helt naturligt at din datter spiser længe, roligt og mere om morgenen og om formiddagen og at hun om aftenen spiser mere kortvarigt men derfor også mere hyppigt. Netop om aftenen, vil din mælkemængde være mindre, men koncentrationen højere og det betyder at barnet netop ved at spise små hyppige måltider om aftenen, får sig fyldt med små mængder ...


Annonce

... koncentreret mælk og dermed også sover længere derefter.

Det du fortæller lyder meget fint og det lyder som om at du har mælk nok og at der nu også er faldet mere ro på familien og dermed også bedre forhold for amning. Hvis du skønner at din datter ikke har spist helt nok ved brystet, så kan du gøre det, at lægger en skiftning ind undervejs.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Start med at amme hende i den traditionelle stilling og når hun så virker til at hyggesutte og falde for meget i søvn, så skifter du hende, så hun vågner op til dåd igen. Herefter kan du så lægge hende til samme bryst, men i tvilingestilling. På den måde hjælper du hende til at få tømt brystet bedre og få den lidt federe mælk med ud.

Mærk efter på dit bryst, når hun er færdig med at spise. Du skal kunne mærke tydelig forskel på det bryst hun har spist ved, det skal virke blødere og mere eftergiveligt end det bryst som stadig er fyldt. Hvis du f.eks. har hårde mælkfyldte kirtler på ydersiden af brystet, så er det netop godt at bruge tvillingestillingen, fordi det hjælper hende til at få tømt disse ud :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce