Brev:
For lidt mælk eller hvad?
Hej Helen
Først og fremmest tak for en utrolig dejlig hjemmeside, med masser af brugbart stof:-)
Har snakket med min sundhedsplejerske, men det er ligesom hun ikke rigtig forstår, og skal være ærlig at sige, hun virker ikke særligt kompetent, men måske det bare er fordi jeg selv er sygeplejerske :-( Håber du kan hjælpe.
Har Christian på 6 mdr. Han er 71 cm, lang og vejer 8500 g. Han er en glad og mild dreng.
Amningen har fra starten fungeret super, og han tog rigtig godt på. Da han blev 4 mdr, begyndte han at vise interesse for andet mad, og når vi spiste, desuden begyndte han at vågne mange flere gange om natten. Det tog jeg som tegn på at han var parat til skemad. Derfor begyndte vi med forskellig slags grød til middag. Han spiser alt og er nysgerrig for at smage nyt. Resten af måltiderne blev han ammet.
Da han så blev 5 mdr gik jeg op til 2 måltider dgl, middag og aften, hvor jeg introducerede ham til kartoffelmos med forskellige grønsager. Igen kan han godt lide maden, og til begge måltider får han vand i kop, som han er dygtig til at drikke af.
Her fik han også bryst når han havde lyst.
Nu er han blevet 6 mdr, og er startet på 3 måltid: havregrød med frugtmos til morgen, og han er vild med det, men nu kommer problemet, for han vil ikke ammes ret meget længere:-( kun sen aften og tidlig morgen kan jeg få ham til at tage brystet ordentligt. Har prøvet at give flaske med MME , som suppl., som han heller ikke tager så meget af af gangen ca. 100 ml.
Jeg er også i tvivl om jeg overhovedet har ret meget mælk tilbage, da han noglegange sutter og sutter, men bliver så sur, måske fordi der ingenting er?? og med amningen kan man jo ikke vide hvor meget barnet reelt får. Desuden står der jo alle steder af et barn på 6 mdr skal have mindst 500-750 ml mælk dgl, og det synes jeg jo ikke han virker til at få.
Derfor giver jeg ham nu MME og vand af kop til alle ...
... måltider, men igen det er begrænset hvor meget han får. Er ked af det er gået lidt i hårdknude, havde fra starten enormt meget mælk, men nu er det ligesom produktionen er gået helt i stå. er jo bange for han får for lidt mælk når han heller ikke viser ret meget interesse for MME i flaske.
For at gøre det nemmere af jeg skrevet hans måltider på en dag ned.
tidlig morgen 05/06
ammes, sove lidt mere
morgen 7.30-08.00
havregrød med lidt frugtmos, vand +MME af kop.
formiddag kl. ca. 09.00-09.30
tilbydes frugtmos, får frisk frugt eller grønsager i hånden. vand + MME af kop.(jerndråber)
Tilbydes herefter bryst og puttes til formiddaglur ca. kl. 10.-10.15
Middagsmad kl. ca. 12
kartoffel/grønsagsmos med lille kogt kødbolle af forskelligt slags kød eller grød med frugtmos (fuldkornsgrød) skiftevis. vand +MME af kop.
middagslur kl. ca. 13.15-14.00
eftermiddag: kl. ca 16
som formiddag
tilbydes også bryst her.( får D-dråber)
aftensmad kl. ca. 18-18.15
kartoffel/grønsagsmos med forskellig kogt kød eller fisk, samt noget af vores andres mad at sutte og gnave i f.eks. kartoffelbåd, tomatbåd, eller agurkskive på fingeren.
vand+MME af kop
ammes lidt kl. ca. 19.30 tilbyder begge bryster. Tager ikke ret meget. puttes kl. ca. 20.00 (prøvet med flaske her, tager ca. 100 ml)
sover til ca. kl 00.00 -01.00
ammes, tilbyder begge bryster.
Hans mos og grød bliver naturligvis lavet med det antal ml MME der er foreskrevet. (bruger meget opskrifterne fra bogen udgivet af SST)
Han er blevet slem til at bide, og det er ikke særlig rart. Han skal starte dagpleje i næste måned, så ville gerne finde en løsning inden da.
Skal jeg bare sige stop med amningen eller?? føler jo lidt han fortæller mig han ikke gider mere.
Han er ellers glad og tilfreds.
Puha mit brev blev langt, men håber du kan finde rundt i det, og ikke synes det blev for uoverskueligt.
Mange hilsner
Marianne
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.