Annonce

Annonce

Svar: Tilknytning


2. september 2010

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Hvis din dreng ikke med sikkerhed får ½ liter mælk dagligt, så synes jeg du skal suppleres hans kost med kalktilskud.

Calcium (kalk) er vigtigt for vores celler og for opbygningen af skelettet. Koncentrationen af calcium i blodet holdes stabilt via hormoner, hvor blandt andet også d-vitamin spiller en rolle. Hvis indtagelse af calcium er for lavt, så vil der frigives calcium fra skelettet. Det betyder at hvis indtaget af calcium gennem længere tid er langt under anbefalingerne, så vil det resultere i en dårlig knoglemineralisering.

Det anbefales at børn fra 6-11 måneder får 540mg calcium dagligt og at børn i 12-23 måneder får 600mg calcium dagligt. Så jeg synes I skal tale med jeres læge om, hvorvidt jeres dreng har brug for ekstra kalk.

D-vitamin skal han også have og også jerntilskud dagligt, med den alder han har.

Med hensyn til at jeres dreng søger sin far mere end han søger sin mor, så hænger dette naturligt sammen med at det er far, der i en længere periode har taget sig af ham. Fordi du har været indlagt og nu er sengeliggende, så har far måtte tage sig stort set af det hele omkring jeres søn og derfor er det naturligt at han foretrækker ham ...

Ja det gør ondt, det kan jeg godt forstå du synes, men det er vigtigt at du ikke tager det personligt, men prøver at se det som en naturlig og sund reaktion. Det betyder ikke at din dreng ikke også elsker dig, men han føler sig mest tryg ved at far gør tingene, fordi det for ham er mere genkendeligt, det han er vant til.

Jeres dreng er i separationsfasen og det betyder at han naturligt øver sig i at bevæge sig mere ud i verden på egen hånd, han øver sin selvstændighed. Han begynder f.eks. at kravle, rejse sig ...


Annonce

... ved tingene og bevæger sig rent fysisk væk fra jeres favn og skød. For at kunne gøre dette, for at kunne separere sig er han nødt til at føle sig ekstra tilknyttet. Det betyder at han lige nu er i en separation-gentilnærmelses-fase, hvor han på den ene side ikke vil op, afviser, skubber væk og på den anden side har brug for netop at putte lidt ekstra og finde tryghed i favn.

Det er helt normalt for hans udvikling og man vil ofte i denne alder derfor netop mærke mere mor- eller farsyge - eller skulle man måske kalde mor- eller farglæde :)

Det er vigtigt at du ved at det er naturligt og at han udvikler sig i sund og normal retning - men det betyder ikke at du skal give op. Hvis han mærker at du trækker dig, så kan det nemlig også forstærke problematikken. Det er vigtigt at han mærker at du rigtig gerne vil ham og nyder at være sammen med ham og at han ikke mærker, at han netop ved at skubbe dig væk, får en spændende reaktion - at du bliver ked af det, såret osv. for så vil han naturligt udforske denne reaktion endnu mere ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er også vigtigt at far signalerer at det her kan mor ligeså godt klare som jeg. Hvis far signalerer at han er bedre end dig, så vil det jo også bekræfte ham i at han skal foretrække ham. Men det er en balance, for han har jo netop også brug for ham netop nu, fordi han øver sig i at separere sig og far er her den sikre base, som han skal separere sig fra og derfor også nødt til at være der.

Når du nu kommer ud af sengen og kan gøre ting med din søn, jer to alene, så skal du gøre det. Det er vigtigt at I laver netop ting på tomandshånd og får styrket båndet imellem jer på den måde.

Håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce