Annonce

Annonce

Svar: Renlighed og pottetræning


2. september 2010

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Hej med dig

Det vil være usædvanligt at et barn på kun 19 måneder bliver renlig, faktisk er min umiddelbare tanke, at jeres dreng nok ikke er helt parat til at træne renlighed før næste sommer ...

At han lige nu fornemmer afføring og mærker at det kommer er super godt - mange børn vil i 1½-2 års alderen naturligt begynde at interessere sig for at der kommer noget ud af dem og være meget interesseret i hvad det er og hvordan de selv virker og ser ud - også under bleen. Det handler mere om at barnet opdager sig selv end at barnet fysiologisk er parat til renlighed og jeres dreng er sandsynligvis ikke parat.

I hvert fald lyder det som om at det er meget svært for ham at skulle sætte sig på en potte og presse for at få afføringen ud, det bryder han sig ikke om - og jeg synes i forhold til hvor lille han er, at I skal passe på ikke at presse ham for meget.

Det vil være rigtig fint, hvis han har bleen på og med den tryghed bliver i stand til at sætte sig på potte eller toilet, men altså stadig lave i bleen. Det at skulle sætte sig for at skulle tisse eller af med afføring ...


Annonce

... vil være noget helt nyt for ham og kan være grænseoverskridende nok og han må derfor gerne beholde sin ble på i starten. Og først, når han tydeligt kan finde ud af, hvordan det hele virker og kan kontrollere afføringen og vandladningen, så kan I tage bleen af ham og forsøge uden ... :)

At I skal flytte til Danmark om 1 måned er heller ikke befordrende for at træne renlighed. Vi går den kolde tid i møde, og han har brug for ekstra meget tøj - det er næsten på forhånd dømt til at mislykkes. Han vil simpelthen ikke kunne nå toilettet og få tøjet af, før han har tisset i bukserne og det er synd at give ham de nederlag, som det vil være hver gang. Så er det langt bedre at bibeholde bleen og oplever I så at han en gang imellem siger han skal tisse eller lave og gør dette på potte eller toilet og bleen er tør, så roses han for det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes altså at bleen så vidt muligt skal blive på og anbefaler at man bruger en bukseble, altså en ble som kan trækkes op og ned som et par underbukser, men som stadig er en rigtig ble.

Håber du kan bruge dette og fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce