Annonce

Annonce

Svar: Renlighedstræning og skole


2. september 2010

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Lotte

Min umiddelbare tanke er at Oscar har brug for mere tid, men også at han viser interesse og det skal naturligvis udnyttes, men måske ikke lige nu - der sker lidt for meget ....

Uheld 6 gange om dagen er mange uheld og faktisk synd for ham, især når han nu er startet i førskole ... De kan godt være de fleste andre ikke længere bruger ble, men det er efter min mening stadig bedre at Oscar har ble på end at han tisser i bukserne og går rundt med våde bukser. For det første kan han blive syg af det og for det andet så lugter det og er ikke særlig rart for ham eller de andre børn - det er i hvert fald noget de vil lægge mærke til, hvor bleen jo er noget de alle kender og har brugt ...

Jeg er derfor mest tilhænger af at han får en ble på og at I her køber buksebleer der trækkes op og ned som et par underbukser. Og så skal han stadig have fast toilettider - han skal tisse om morgenen, når han står op, som det sidste inden han går i seng, tisse inden I kører til skole og tisse inden han løber ud på legepladsen for at lege osv.

Når han sidder på toilettet eller potten, så tænd for vandhanen så han kan høre at vandet løber og bed ham om at forsøge at lave samme lyd. Når han sidder der, så er det fint at være på badeværelset sammen med ham og man kan godt læse en bog eller lignende - men det er en balance, for det skal ikke være så hyggeligt at han glemmer, hvad han egentlig er kommet for. Så ...


Annonce

... det er vigtigt at du også prøver at holde hans fokus på at han nu rent faktisk skal tisse.

Hvis han siger "jeg kan ikke" og du formoder at han så tisser i bleen 2 minutter efter, så sig til ham at det er okay. "Du må gerne rejse dig, så venter vi lige lidt, nogle gange kan man ikke med det samme, så prøver vi igen om lidt ..." og så prøver I det, for at se om det så lykkes at få slappet af i blæren og lade vandet løbe ud. Og vil han ikke mere, så er det naturligvis okay, så skal han ikke presses men have bleen trukket op.

At beholde bleen på har den fordel at selvom der når at komme lidt dryp så holder den stadig tør. Han har derfor en chance for både at nå toilettet og opleve en succes med dette, ligesom bleen kan bruges igen, hvis den ikke er meget våd. Og når han det så ikke, så er det jo netop godt at han har bleen på, så må han "prøve at sige til næste gang, så I kan se om I kan nå det".


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Lige nu hvor det hele er så nyt og han skal forholde sig til nye børn, nye voksne, nye rutiner, regler osv. så er det ikke nogen god idé at træne renlighed. Det er alt for meget for ham at skulle koncentrere sig om på en gang.

Derfor synes jeg at I skal give ham ble på og lade ham få en pause fra det med renlighed og så når der er faldet lidt ro over ham og hele situationen igen, så forsøger I så med faste tissetider osv. jvf. ovenstående :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce