Svar: Kaster op af grød
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det slår mig, når jeg læser hvad du skriver, at du kommer modermælk i den hjemmelavede grøntsagsmos og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om din dreng måske reagerer med opkastninger og ubehag på den færdiglavede grød, fordi der her er modermælkserstatning i ... måske er det mme, han reagerer på, den han ikke kan tåle.
I hvert fald er det et forsøg værd, at du prøver at lave grød til ham med udmalket modermælk præcis som når du laver grøntsagsmos. Du kan også prøve at købe Sinlac Specialgrød, det er en komplet børnegrød som ikke indeholder komælksprotein, laktose og gluten og den burde han kunne tåle.
Derudover kan man godt købe grødprodukter hvor man selv skal tilsætte mælk. Det kan være en stor fordel netop fordi du så kan bruge modermælken og dermed se om han så bedre kan tåle dette ... Jeg synes i hvert fald det er et forsøg værd, at se om det kan have noget med mælken at gøre.
Hvis du oplever en ændring her, så synes jeg du skal tale med jeres læge om, hvorvidt jeres dreng kan ...
... have mælkeallergi eller måske laktoseintolerance og hvordan du så i givet fald skal forholde dig til det.
Derudover kan det også handle om konsistens og det er naturligvis vigtigt at du forsøger at lave grøden i en konsistens som passer til ham og som minder om grøntsagsmosen du også laver. Grøden kan laves mere eller mindre tyk/tynd og laver du den meget tyk, så kan den næsten hæve i munden og virke kvalmende - modsat er den for tynd, så bliver den næsten vællingeagtig og det skal den heller ikke være. Men du kan godt forsøge at lege lidt med konsistensen og se om det kan gøre en ændring.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det vil også være rigtig godt at du nu begynder at give ham lidt brødskorper i hænderne, som han kan gumle på. Du kan f.eks. lave ristede rugbrødsbjælker - se i babykøkkenet her på siden, hvordan du laver dem. Det vil ud over at styrke ham mundmotorisk også vende ham til smagen af rugbrød og måske give ham lyst til at spise lidt øllebrød ... Det er også et forsøg værd.
Jeg håber at ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.