Brev:
Søvn om dagen - 9 mdr.
Hej Helen,
Jeg er ny her på siden, men har hidtil haft stor glæde af at læse dine svar til andre. Jeg er flyttet til USA med min lille familie og har derfor ikke kontakt til min sundhedsplejerske mere.
Jeg har en dejlig søn på 9 mdr. Han trives og er for det meste en rigtig glad lille dreng. Han er kommet ind i en god rytme efter at vi ankom til USA for næsten en måned siden. Dog har hans søvn ændret sig, siden han begyndte at rejse sig op.
Fra at han faldt i søvn af sig selv i sin egen seng i løbet af 5-10 min., tager det nu op mod en time at lægge ham, fordi han hele tiden rejser sig op i sengen. Vi går ind til ham mange gange, lægger ham ned siger godnat og går ud igen. Nogle gange bliver vi hos ham og forsøger at berolige ham, mens han knokler rundt i sengen. Han er sjældent ked af det, tværtimod, når vi kommer ind til ham, smiler han glad og hopper i sengen.
Hans nattesøvn er altså nu forkortet med en time, for han vågner samme tidspunkt om morgenen som før.
Han sover 3-3½ time om dagen fordelt på to lure, hvilket jeg synes er helt fantastisk fordi han altid har sovet uregelmæssigt, så det er dejligt at han får noget god ...
... sammenhængende søvn.
Hans søvnrytme ser således ud:
Kl. 6.30: vågner + ammes
Kl. 9.30: får sveskemos og puttes til formiddagslur
Sover i 1½, nogle gange næsten 2 timer
Kl. 14.30: puttes til eftermiddagslur
Sover i 1½, nogle gange næsten 2 timer, afhængig af hvor lang formiddagsluren er
Kl. 19.45: ammes og puttes i sin egen seng
Jeg ammer ham også én gang i løbet af natten, oftest hen på morgenen. Han vågner nogle gange, men det kan som regel klares med sutten. Han har haft nogle nætter, hvor han har været meget ked af det, hvor vi har måttet tage ham op og vugge ham lidt, give lidt vand og putte ham igen. Jeg tænker at det skyldes seperationsfasen.
Hvis han er rigtig træt, falder han i søvn ved amning.
Mit spørgsmål lyder, sover han for meget om dagen i forhold til at kunne falde i søvn om aftenen? Jeg ved, at du skriver at al søvn efter kl. 16 æder af nattesøvnen, men jeg vil så nødig vække ham. Hvis han får lov at sove som han vil om dagen, tror jeg også at hans nattesøvn bliver bedre. Skal vi måske bare lægge ham lidt senere i seng, f.eks. 20.30 for slippe for at bruge så langt tid på at putte ham?
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.