Annonce

Annonce

Svar: Ikke interesseret i potten


29. august 2010

Kategori:
Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære tvillingemor

Det er altid bedst at begynde renlighed, når man kan gøre det i et samarbejde med barnet og det lyder faktisk ikke som om at dine børn lige nu er særlig samarbejdsvillige ...

Dertil kommer at de jo skal være fysiologisk parat og her er det en forudsætning at de kan holde sig tørre i 3 timer. Hvis de ikke kan dette, så er det for tidligt at forsøge renlighed.

Det er også sådan at der er 3 faser i det at blive renlig. I første fase kommer barnet og beder om at få en ren ble på, barnet er opmærksom på at der er noget i bleen, som ikke er behageligt og beder om at få den skiftet.

I anden fase, kommer barnet og siger til, når det sker. Barnet tisser og udbryder "nu tisser jeg" eller kigger på dig og signalere med sit kropssprog "se hvad jeg gør, se hvad der sker nu" ...

Og i tredje fase når barnet så at sige til lige inden - "jeg skal tisse, nu!" og man må så skynde sig af sted på toilettet.

Jeg kan ikke helt ud af dit brev vurdere, hvor dine børn er henne i denne proces, for det lyder umiddelbart som om at de har kunne finde ud af det i en uges tid - men det lyder samtidig også som om at det måske er lykkes, fordi du har sagt dem på potte eller toilet tilstrækkeligt mange gange til at de har kunne der og ikke gjort i ble eller bukser ... Det lyder lidt som om at det er jer forældre der har forsøgt og som har ment at det var tid, mere end det har været drengene selv der har ville og har vist interesse ...

I hvert fald er interessen der ikke lige nu og det lyder for mig som om at du skal give drengene ble på og give dem en pause fra det pres renlighed er. Lad være ...


Annonce

... med at tale om det, lad være med at gøre det til noget særlig, giv dem ro.

De ved godt at du som mor, gerne vil have de bruger potte eller toilet, den har de fanget og de vil som udgangspunkt gerne gøre det, som gør dig stolt og glad ... men lige nu lyder det ikke som om at de magter det og du er derfor nødt til at tage det fuldstændig roligt og afslappet for at få dem til at interessere sig for det igen og selv vise behov, selv give udtryk for at nu vil de gerne prøve.

Jeg er ikke tilhænger af at man tager bleen af for tidligt, men mener derimod at det er vigtigt at beholde bleen på og så indføre faste toilettider. Netop få barnet til at tisse på tidspunkter, hvor vi andre tisser - om morgenen, om aftenen, inden vi kører ud af døren osv. Jeg er også tilhænger af at man går på toilettet sammen med sine børn, så de ser hvad der foregår og så det at gå på toilettet er noget helt naturligt som alle gør - det er ikke farligt, specielt eller noget særligt. Så når I siger "kom vi går lige ud og tisser inden vi kører!" ja så gør I det. Det er ikke noget I bare siger, det er noget I gør, som noget helt naturligt i denne verden.

Børn spejler sig i deres forældre og vil normalt gerne gøre det de ser vi gør - men altså først når de er parate til det :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Læs bøger om emnet, når der er gået lidt tid, for atter at få dem sporet ind på at det at smide bleen og gå på toilettet er interessant. Men lige nu, hold lav profil, giv dem ro.

Og så afvent at de har bedre fysiologisk kontrol og har lyst til at samarbejde omkring det ....

Rigtig meget held og lykke med dem begge fortsat :)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce