Brev:
Ikke interesseret i potten
Hej Helen.
Mine børn er netop blevet 3 år, og det går generelt rigtig godt med dem.
Det går dog ikke særlig godt med potten/toilettet. Vi har haft ferie næsten fire uger, hvor vi har trænet med potten (de gider ikke toilettet, på trods af et børnetoiletbræt og skammel), og det gik faktisk godt i starten, den første uges tid. De synes, at det var spændende og grinede henrykt, når der kom noget ned i potten. De har begge både lavet småt og stort på potten, stort dog kun 2-3 gange hver. Men efter en uges tid mistede de igen interessen, og nu kan jeg ikke rigtig motivere dem til det.
Jeg har prøvet med faste pottetider, men uden den store succes. Om morgenen nægter de at gå på potte, og hvis jeg endelig får dem til det, så har de allerede tisset i bleen, og det er for sent. Om eftermiddagen, når vi kommer hjem fra børnehave, nægter de ligeledes. Hvis jeg lokker dem med en bog eller fjernsyn, hvis de laver noget i potten, kommer der en lillebitte tår svarende til en femkrone, men ingen store tåre.
De har i den første uge med potten selv nogle gange sagt, at de skulle tisse, og så er der enten kommet noget eller ikke kommet noget, men disse dage er forbi. Nu siger de aldrig, at de skal tisse. De føler tilsyneladende stor tryghed og nemhed ved bleen og føler, at de skal gøre ...
... et stykke arbejde for at tisse/lave stort på potten.
Engang imellem kan jeg lokke dem til at sidde på potten, hvis vi læser en bog samtidig, men det betyder ikke nødvendigvis, at der kommer noget i potten. Hvis der kommer noget, er det bittesmå tissetåre.
Oftest siger de bare "nej, jeg vil ikke", når jeg foreslår potten eller siger, at det er tid til at gå på potte. Jeg har også prøvet at være lidt mere håndfast ved at sige til dem, at man skal på potten, inden man går ud af døren, og at mor og far også går på toilet, inden vi går, men de nægter.
Jeg har prøvet at tage bleen af dem og blot lade dem gå rundt i underbukser, og det har hver gang resulteret i, at de tisser/laver stort i underbukserne (og dermed gulvtæppet, sofaen etc.). Det er ikke særlig lækkert indendørs og også synd for dem, synes jeg. Så de har tilsyneladende ikke kontrol med det endnu.
Skal jeg blot vente - er de ikke klar til det endnu? Hvordan får jeg motiveret dem til at gå på potten? Jeg bryder mig ikke om at "belønne" med slik eller andet mad - for det første spiser de aldrig slik herhjemme, for det andet kommer det til at være slikket, der er målet, og ikke succes'en på potten. Hvad kan man ellers gøre? Skal jeg vente, til de har bedre fysiologisk kontrol?
På forhånd tak :-)
Tvillingemor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.