Annonce

Annonce

Svar: Nan H.A og gylp?


27. august 2010

Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Hvorvidt det er hensigtsmæssigt at blande NAN HA og Syrnet Allomin ... tja - her synes jeg faktisk du skal prøve at kontakte Nestle eller Semper for at spørge, hvad de vil foreslå.

Der sker i princippet ikke noget ved at give barnet mme af forskellige producenter, de smager forskelligt og det kan være okay at give barnet lidt variation. Men, modermælkserstatning er jo så præcist sammensat, at man ikke bør ændre på de blandingsforhold som producenten skriver på pakken og måden man blander NAN HA og Syrnet Allomin på, er sandsynligvis ikke ens. Derfor kan det være problematisk at komme begge dele i en flaske ...

I stedet vil jeg normalt anbefale at du fordeler det sådan, at du giver 3 flasker NAN HA og 3 flasker syrnet allomin og så giver det skiftevis, så din datter får enten eller og altså hveranden gang det ene og hveranden gang det andet...

At børn skulle gylpe mere af NAN HA har jeg ikke hørt, måske snarere tværtimod, ...


Annonce

... fordi det er lettere nedbrydeligt og lettere passerer gennem mave og tarm - der er dog aldrig regler uden undtagelse :) Men måske er det netop fordi din datter lider af forstoppelse at du oplever at hun gylper mere. Når maden har svært ved at passere, så skal der jo ikke så meget til før det går den anden vej og kommer ud som gylp ...

Det er også sådan at børn der får flaske ofte gylper mere end børn der får bryst, så en forklaring på at hun gylper mere, kan altså findes her :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Har I talt med lægen om, at laktulosen ikke virker og hvorvidt man skal gøre noget andet for at hjælpe jeres datter? Det kunne måske også være en idé at forsøge med en specielerstatning som Nutramigen eller Profylac - er jeres datter i risikogruppe for at kunne udvikle allergi? I givet fald vil det være godt at give hende disse erstatninger, som købes på apoteket ... Prøv at tale med jeres læge om, hvordan I skal forholde jer :)

Rigtig meget held og lykke fortsat.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce