Svar: Hævede fingre
Kære nervøse mor
Der er og vil ofte være forskel fra graviditet til graviditet, så de symptomer du har haft de første gange du har været gravid, behøver slet ikke gentage sig - det kan være noget helt andet næste gang ...
Men du skal naturligvis være opmærksom på dine hænder og fødder, hvor meget de hæver og hvordan du generelt har det. Som du beskriver det lige nu, så ville jeg tage det roligt og se det an - du fortæller jo at ligeså snart du bevæger dine fingre eller sætter dine ben op, så forsvinder det.
Hvis du oplever at dine fingre og fødder er ligeså hævede om morgenen, når du står op, som om aftenen, når du går i seng, så ...
... skal du reagere.
Svangerskabsforgiftning opstår oftest først efter 28 graviditetuge og hos de fleste først omkring terminstidspunktet. Der er enkelte kvinder der får symptomer allerede omkring uge 20. og der er naturligvis også kvinder der får symptomer meget tidligt i graviditeten - men det er ret sjældent.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal naturligvis sørge for at gå til undersøgelse hos din læge og din jordemoder og få målt dit blodtryk og få tjekket din urin for proteiner.
Hvis hævelserne fortsætter, så synes jeg du skal bede din læge om at få en ekstra tid til undersøgelse og en snak om det hele :)
Rigtig meget held og lykke fortsat, rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.