Svar: Gravid og kemikalier
Kære Anette
Kemikalier findes overalt og vi har dem, fordi de gør vores hverdag lettere og mere behageligt. Men når man er gravid eller når man ammer, så skal man være ekstra opmærksom, fordi kemikalier vil kunne påvirke barnet i et eller andet omfang.
Man kan optage kemikalier eller kemiske stoffer på 3 måneder. Enten gennem munden, ved at spise dem eller ved at bruge f.eks. læbestift. Gennem indånding af forskellige dampe, det kan være fra f.eks. spraydåser eller gennem huden, fordi vi bruger cremer, shampoo osv.
Når vi optager kemikalier, så vil de komme ind i vores blodbane og vil på den måde via moderkagen, hvis man er gravid eller via modermælken, hvis man ammer, kunne blive ...
... overført til barnet.
At du har brugt lidt salmiakspiritus i rengøringen af dit køkken - brugt det i 5-10 minutter for åbne vinduer og døre, kan jeg ikke forestille mig har skadet den lille i din mave. Det er så kortvarig en periode der er tale om.
Det vil dog være rigtig godt, hvis du fremover vælger at købe miljøvenlige rengøringsmidler, gerne svanemærkede, fordi du derved både skåner miljøet men også dig selv og dit barn :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så synes jeg naturligvis også at du skal tale med din jordmoder eller læge omkring det næste gang du skal til kontrol, hvis du stadig er bekymret for den lille :)
Rigtig meget held og lykke med graviditeten og pas godt på den lille i din mave :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.