Annonce

Annonce

Svar: Vores datter vil ikke spise i bund


8. august 2010

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Line

Når din datter afviser brystet, slipper og ikke umiddelbart vil tage fat og du tydeligt fornemmer at hun har brug for mere, så kan det være en rigtig god idé at vende hende om. Det vil sige at du starter med at lægge hende til brystet i den traditionelle stilling og når hun så slipper og virker lidt irriteret, så lægger du hende til samme bryst igen, men i tvillingestilling.

Det at blive lagt til på denne måde, kan hjælpe hende til at få tømt brystet bedre og ofte vil barnet gerne die igen, fordi det oplever amningen anderledes (måske tror det er lagt til modsatte bryst).

Du skal også være opmærksom på, hvordan du holder hende, når du ammer. Når børn begynder at protestere ved brystet så kan det handle om at hun føler sig presset. Dette sker, hvis du holder din hånd på hende baghoved i stedet for at støtte hende i nakken. Hvis du har din hånd ved baghovedet, så presset hun ind mod brystet og det bryder hun sig ikke om. Det kan gøre at hun bliver helt flitsbueagtigt og skubber sig væk og ikke vil tage fat. Prøv derfor om du kan holde din hånd og støtte hendes hoved ved brystet ved at holde hende helt nede ved nakken eller ved evt. at have hende liggende på ammepuden, så du næsten ikke selv behøver røre hendes hoved :)

Du kan også med fordel prøve at lægge dig med hende og amme hende liggende. Når du ligger på siden i din seng, skal hun ligge på siden mave mod mave med dig. Hun skal die af det bryst som vender ned mod madrassen. Hvis din brystvorte har tendens til at bore sig ned i madrassen, så kan det være en god idé at lægge en stofble ind under brystet, så det derved bliver løftet lidt op og så kan hun bedre få fat.

Når du ligger ned og ammer, så slapper du måske også selv bedre af og får derved hvilet dig og igen oplever hun ikke noget pres på sit hoved og amningen bliver mere behagelig for hende :)

Det er meget normalt at børn kan få grønlige ...


Annonce

... afføringer, men det kan naturligvis ikke udelukkes at der også er en sammenhæng her. Igen er det vigtigt at hun får 'den fede mælk' med ud. Du kan overveje om du kan have spist noget - det kunne være meget krydret mad, mange bananer, spinat, grønkål eller lignende - nogle kvinder (ikke alle) oplever at den mad de spiser påvirker modermælken og kan gøre at afføringen ser anderledes ud.

Måske har hun også været lidt forkølet eller andet, som gør at hun har lidt maveproblemer. Det er dog vigtigt at sige at de fleste børn vil have gul afføring de første 2 måneder og herefter vil man hos ca 1/3 af alle spædbørn opleve grønlig afføring. Den grønne farve skyldes først og fremmest galdefarvestoffer, der omdannes til den grønlige farve på grund af bakteriefloraen i tarmen. Bakteriefloraen ændrer sig naturligt lidt hele tiden. Afføringen kan være lys grøn, til pestofarvet over i næsten sort og hvor det er helt normalt.

Hvorvidt hun har brug for at spise hver 2 time eller om hun nu kan gå over til at spise mindre hyppigt afhænger af, hvordan hun virker og selv viser behov. Et eller andet sted tænker jeg, at det kan være rigtig fint at køre hende på ca 3 timers intervaller, så hun også når at samle appetit og dermed også vil spise bedre og mere effektivt, når hun lægges til brystet. Hvis du ammer hende ca. hver 3 time, vil det give ca 8 amninger i døgnet og det vil være meget passende for en så lille pige :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Men igen - hvis hun virker sulten, søgende, gerne vil die, så skal du naturligvis lade hende spise. Du skal ikke gå rundt med et grædende barn i en time, fordi kl. skal være noget bestemt. Du skal amme hende, som hun viser behov for :)

Og hvis hun så slet ikke vil tage brystet, så skal hun jo have sin mælk og så er det helt rigtigt at give hende en flaske, som I har gjort. Det er I nødt til :)

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke, rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Overtøj til børn

Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...

Læs mere i Babylex

Medicin til børn

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce