Annonce

Annonce

Brev:

Plan for dagen 6 mdr


30. juli 2010

Alder:
6 mdr.

Plan for dagen 6 mdr

Hejsa - ja så vender vi tilbage med nye spørgsmål. Selvom vi har været det igennem før, synes jeg, jeg har brug for lidt assistance til mad, nu hvor dette skal til at fylde en del mere.

Vi startede med hirsegrød da Mathias var 4 mdr for at få lidt struktur på dagen - det hjalp og gav noget mere dagssøvn. Vi kom på 1 måned aldrig over ½ dl som formiddagsmad fordi han virkede til at få ondt i maven af det. Efter ca 3 uger holdte jeg pause og startede forfra med majsgrød som han elsker og som bare fungerer godt. I mellemtiden er han tydeligvis blevet meget mere motorisk klar også. Trods grødpausen kunne vi holde vores dagsrytme.

Nu er Mathias godt i gang med majsgrød som han får hver aften- ca 1 dl. For 4 dage siden startede vi med kartoffelmos til middag og det går ok. Spiser ca 2-4 spsk nu vil jeg gætte på.

Mathias vejede 8,6 kg og 72 cm da han var 5 mdr så han trives godt. Jeg har udelukkende ammet ham. Han bliver 6 mdr den 3.august.

Han er begyndt at komme op på alle 4 og kan vende sig begge veje. Kryber rundt og er ret mobil i fht. at han ikke kan kravle.

Vores rytme (hvis man kan kalde det det) varierer noget afhængig af hvor tidligt han vågner. Han får jævnligt vækket sig selv ved 6 tiden selvom han tydeligvis ikke er klar. Andre gange er det storesøster der vækker kl 6. Nogle dage sover vi til 7.30...

Han er noget "plaget" af uro om natten - vågner meget tit- næsten en gang i timen når det er værst og kan af og til ligge vågen 1 times tid ud på de tidlige morgentimer (3-4 tiden). Når han er urolig i søvnen ruller han fra side til side, sparker med benene, fægter med armene, nægter at tage sutten. Nogle gange pludrer han helt febrilsk. Af og til kan han trøstes med en sut og en hånd men som regel ender det med en ammetår- som han måske (?) har brug for?

Men typisk ser døgnet sådan ud...
Ammes 5/6
Op ca kl 7 (de fleste dage)
Ammes ca 2 timer efter men afhænger af den tidlige morgenamning. Typisk 8-8.30-9.
Sover 40 minutter præcist (idenne uge dog nogle ...


Annonce

... 1½ times lure) men typisk oppe ca 10-10.30.
Ammes når han vågner
ca kl 12 -kartoffelmos, pusles, bøvses og ammes i fbm. putning (ammes meget kort tid)
Puttes typisk 12.30-13.00
Sover præcist 40 minutter men kan en gang i mellem med intens hjælp sove 2-3 timer herefter.
Ammes ca 15
kl 17 majsgrød
Sover 40 minutter igen typisk 17.30 men af og til før aftensgrød afhængig af middagsluren.

19-19.30 ammes og puttes til nat(spiser ikke ret længe) Falder ALDRIG i søvn under amningen.

ca 20.30-21- ammes- spiser MEGET

ca 23- ammes lang tid
ca 02 ammes

ca 05 ammes (Af og til er det hver 2. time han spiser om natten andre gange kan der gå 4 timer).

Når der går kortere tid end 3 timer om natten er det ofte meget lidt han spiser men simpelthen den eneste måde at få ham til at sove igen- jeg har prøvet at gå med ham, sut osv. før jeg lægger ham til.

Mit spørgsmål går på en plan for dagen, nu hvor mos og grød skal til at fylde mere. Hvor lang tid skal der gå, før jeg kan begynde med morgengrød (havregrød)? Hvor hurtigt skal der trappes op i antal regulære måltider?

Hvor mange amninger er relevante i døgnet ifht. alderen?
Skal han have mælk efter hvert grød/mos måltid og i så fald hvor længe? Pt ammer jeg ham ikke efter majsgrøden om eftermiddagen men til gengæld får han 2 amninger i den tidlige aften (19 og 21). Han vil næsten ingenting have hvis jeg lægger ham til efter majsgrøden. (Han kan snildt spise 1½ dl men jeg giver ham kun ca 1 - ofte lidt mindre).

Han elsker at sidde i sin højstol- han er meget stærk i sin ryg, og kan godt sidde der 20 minutters tid uden at hænge. Han sidder derfor med når vi spiser- med en skrællet tyk gulerod, et stort stykke hård pære eller lign der ikke kan bides i stykker med gummerne. Men hvornår kan han selv sidde med noget blød frugt ala pære/appelsin/fersken?

Håber du kan hjælpe mig lidt videre- for selvom vi har prøvet det før kan jeg simpelthen ikke huske hvordan vi trappede op.

Mange hilsner og tak for råd ;o)

Madmor ;o)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce