Brev:
Bliver frygteligt ked af et nej
Kære Helen,
Vores datter er nu 10,5 måned og det går rigtig god med at få hende til at spise. Hun er god til at spise selv men får - selvfølgelig - også assistance til grød og mos. Hun er generelt ikke kræsen og spiser mange forskellige ting: Grøntsager, fisk, kød, frugtmos og har også som regel en rigtig god appetit - navnlig om aftenen.
MME er hun ikke længe interesseret i - lige bortset fra den ene flaske hun får tidligt om morgenen med ca. 180 ml - 210 ml. Vi prøver at snyde lidt ekstra mælk i hende i løbet af dagen men sjældent med stor succes.
Det jeg nu vil spørge dig om er en situation der er opstået i forbindelse med spisesituationerne, hvor vi nu fornemmer hun er stor nok til at forstå så meget, at vi siger nej, når hun bevidst kaster mad på gulvet (altså ikke når hun taber noget). Det er klart der stadig ryger en del ved siden af :-) Vi siger bestemt "nej" men uden at være vrede eller skælde ud. ...
... Det samme nej bruger vi hvis hun piller ved noget hun ikke må, f.eks. ledninger/stikkontakter. Så siger vi nej, og det er ofte ikke nødvendigt at flytte hende, for hun forstår godt, at det må hun ikke.
Det jeg nu vil spørge dig om er de her "nej"'er - er det for tidligt?! Der sker nemlig typisk det, at hun godt forstår, det er noget, hun ikke må, men så vender hun mundvigerne frygtelig meget ned ad og bliver meget ked af det (ikke gal!). Jeg tænker, om hun måske blive lidt bange for os, fordi vi sender et ansigtsudtryk (som er bestemt men altså ikke vredt!), som gør hende lidt usikker på os eller?! Så må vi godt sige "nej" til uønsket opførsel..... selv om hun ikke rigtig er modtagelig for opdragelse som sådan endnu? Ellers synes jeg vi er meget opmærksomme på ikke at være stopklods for hendes nysgerrighed og hun får lov til at udforske mangt og meget.
Ser frem til at høre din mening om dette.
God sommer,
Lone
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.