Svar: Sove selv til middag inden vuggestuestart
Hej med dig
Jeg synes du skulle overveje at introducere en flaske for din datter. Jeg ved godt at den jo skal fjernes igen når hun bliver et år, men det er et godt alternativ til brystet.
Flasken vil kunne give hende roen i kroppen, som du efterlyser, hun vil kunne sutte som hun plejer, få den lune mælk i maven og så har flasken jo den store fordel, at den kan gives af en anden. Hun vil altså kunne have det samme ritual i vuggestuen, som hun har derhjemme. Du vil undgå at hun græder sig i søvn, netop fordi det er trygt og genkendeligt for hende - jeg synes det er værd at overveje denne mulighed.
Alternativet er naturligvis at give hende lun mælk af en kop, men det giver ikke roen på samme måde og hun får ikke stillet sit suttebehov. Der er ikke samme tryghed og nærhed ved at få mælk af kop, som at få det af en flaske, med den alder hun har.
Det er helt okay og kan være helt relevant at få mælk inden putning til middagslur. De fleste børn vil i 8-9 måneders alderen have behov for 3 amninger eller flasker dagligt og de kan meget fint ligge aften, en gang i løbet af natten og så inden ...
... middagsluren. På den måde bliver mælkeindtaget fordelt fint over døgnet.
I vuggestuen vil situationen naturligt være anderledes end hjemme - og mange gange giver det ikke problemer for personalet at putte barnet der - det er hjemme det er svært. Det handler sandsynligvis om at barnet er i en helt anden rolle, situationen er anderledes, måden man gør tingene på er nye og 'barenet følger ligesom med', accepterer tingenes tilstand og nye rutiner indarbejdes. Jeg hører faktisk ofte forældre fortælle at barnet i dagpleje eller i vuggestue fint lægger sig til sove, det er hjemme man oplever problemer ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så måske skal du ikke tage sorgerne på forskud ... Men når det er sagt, så synes jeg altså at det kan være en god løsning for jer, at give flaske inden middagslur og på den måde få indført en rutine, som andre kan videreføre uden større problemer.
En puttebamse, vil de fleste børn først rigtigt tage til sig i 12-18 måneders alderen - det er super fint at introducere den allerede nu, men det er naturligt at hun skubber den fra sig de fleste gange :)
Rigtig meget held og lykke og fortsat god sommer :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.